„Žalgirio“ žaidime krizės nematantis Š. Sakalauskas: neįveikiamų varžovų nėra | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ ŽAIDIME KRIZĖS NEMATANTIS Š. SAKALAUSKAS: NEĮVEIKIAMŲ VARŽOVŲ NĖRA

  • 1

Per 12 Eurolygos rungtynių iškovotos vos trys pergalės ir užimama priešpaskutinė vieta stipriausių Senojo žemyno klubinių komandų ešalone turėtų nuteikti išties pesimistiškai, tačiau krepšinio ekspertas Šarūnas Sakalauskas mano, kad išvadas daryti dar anksti.

Anot jo, neįveikiamų komandų šiame turnyre nėra, o tiek dabartinės padėties čia, tiek sunkiai kauniečiams besiklosčiusių Betsafe-LKL rungtynių su Vilniaus „Rytu“ negalima vadinti nerimo ženklais.

Vietiniame fronte žalgiriečiai toliau žengia be pralaimėjimų, tačiau kur kas prasčiau komandai sekasi Eurolygoje – pergalės nepavyko iškovoti jau šeštose rungtynėse iš eilės ir tenka tenkintis priešpaskutine, 17 vieta turnyrinėje lentelėje. Tai, anot pašnekovo, gali lemti keletas priežasčių.

„Yra nemažai žaidėjų, kurie komandoje rungtyniauja pirmą sezoną. Taip pat šlubuoja taiklumas iš perimetro ir trijų taškų zonos, kas neleido pasiekti pergalių rungtynėse, kuriose jos galėjo būti iškovotos. Geresnis taiklumas palengvintų puolimą, nes, išskyrus dvikovą su CSKA, „Žalgiris“ pelnė nedaug taškų“, – teigia krepšinio ekspertas.

Tai patvirtina ir statistika. Puolime pasiekiami išties ne patys geriausi rezultatai: pagal dvitaškių taiklumą žalgiriečiai yra tik 14-oje vietoje, pagal tritaškių – paskutinėje 18-oje, pagal pelnomus taškus – 16-oje. Tiesa, nors sezono eiga ir nuvilia, tačiau situacijos Š. Sakalauskas nedramatizuoja – juk pusė paskutinių nesėkmių buvo nulemtos vos kelių taškų persvaros.

„Krizės čia tikrai nematau. Kitaip būtų, jei nebūtų susižaidimo, jei komanda pralaiminėtų dideliais skirtumais, būtų sunkiai valdoma. Tuomet tikrai būtų galima kalbėti apie krizę“, – Š. Sakalauskas.

Nutraukti pralaimėjimų seriją kauniečiai galės jau šį penktadienį, kai namuose susitiks su Valensijos „Basket“ krepšininkais. Pergalę žalgiriečiams prognozuoja ir „Betsafe“ krepšinio ekspertai. Jų galimybės po ilgos pertraukos nuskinti pergalę vertinamos net 69 procentais.

Tiesa, vėliau gruodį laukia kur kas sunkesnės dvikovos – namuose su Stambulo „Anadolu Efes“, kurios, anot lažybininkų, turi 18 proc. galimybes triumfuoti šių metų Eurolygos sezone, ir išvykose su Maskvos „Chimki“ ir „Miuncheno Bayern“.

„Ispanų ekipa yra įveikiama ir žalgiriečiai tai puikiai žino. Jei nuo pat pradžių jie įgyvendins planus ir gerai ginsis, viskas bus gerai. „Anadolu Efes“ yra ant bangos, bet esame matę, kaip „Žalgiris“ gerai žaidžia su lyderiais – kuo stipresnė komanda, tuo geriau su ja rungtyniauja. Tad jėgos apylygės, o neįveikiamų komandų nėra“, – prognozuoja Š. Sakalauskas.

Anot jo, kalbėti reikėtų tik apie artimiausias rungtynes, o prognozuoti, ar Šarūno Jasikevičiaus komandai pavyks trečius metus iš eilės įsiveržti į stipriausiųjų aštuntuką – dar nereikėtų.

„Reikia palaukti, kol į komandą visiškai įsilies K.C. Riversas, kaip kiti komandos nariai susižais. Reikia žvelgti ir į kitas komandas, ar jos turi bėdų, ar jų žaidėjus kankins mikrotraumos ir panašiai. Juk ne visada rungtyniauja tie žaidėjai, kurie yra komandos sąraše. Tad dar labai anksti apie tai kalbėti“, – neskubėti su prognozėmis siūlo krepšinio ekspertas.

O prisiminus praėjusio savaitgalio žalgiriečių dvikovą su Dainiaus Adomaičio treniruojamu „Rytu“, žalgiriečiai ilgai nerado priešnuodžių varžovų žaidimui – pirmąjį kėlinį pralaimėjo 19:27, vienu metu atsilikinėjo net 15 taškų, o didžiąją pertrauką pasitiko švieslentei rodant rezultatą 37:42. Tiesa, antroje dvikovos pusėje pasuko įvykius sau naudinga linkme ir galiausiai šventė eilinę pergalę turnyre – 78:72.

„Vietiniame čempionate „Žalgiris“ daugybėje rungtynių pirmus du kėlinius sužaidė silpniau nei antrąją rungtynių pusę, nes trūksta motyvacijos, komanda žino, kad yra stipresnė už varžovus. Tuo metu Eurolygoje šie krepšininkai į aikštę žengia kur kas motyvuoti, susikaupę, nuo pirmų minučių rodo savo stipriąsias puses“, – apie tendencijas kalba Š. Sakalauskas.

Ir iš tiesų, Š. Jasikevičiaus komanda tiesiog dominuoja Betsafe-LKL – pergalės iškovotos visose 13 rungtynių, demonstruojami geriausi rezultatai visoje lygoje: vidutiniškai įmetama po 90,3 taško ir praleidžiama tik 65,2 taško.

Tuo metu antroje turnyrinės lentelės vietoje įsitaisęs „Rytas“ šį sezoną jau pralaimėjo penkis kartus, per dvikovą pelno po 82,8, o praleidžia po 75,3 taško. Ne veltui tiek krepšinio ekspertai, tiek lažybų bendrovės „Betsafe“ analitikai žalgiriečius laiko neabejotinais šių metų sezono favoritais. „Žalgirio“ galimybės vėl triumfuoti LKL siekia net 95 procentus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aklas

koks dar geras krepsinis,greit bus paskutiniai,krepsinis ne futbolas vieno tikslaus metimo nepakanka,vyram rankos dreba ,bijo Jaskos ,jie gal imestu ,kai trenerio nebutu aiksteleje,nes nuo jo isteriju beda vyram.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS