„Žalgiris“ apmaudžiai krito Miunchene | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIS“ APMAUDŽIAI KRITO MIUNCHENE

  • 2

Akistata tarp Kauno „Žalgirio“ (16-17) ir Miuncheno „Bayern“ (20-13) vėl sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. Tik šį kartą šypsojosi Bavarijos krepšininkai. Vladimiras Lučičius, likus žaisti 2,3 sek., pataikė dvi baudas ir „Bayern“ 71:70 (21:22, 16:14, 20:18, 14:16) palaužė kauniečius priešpaskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse.

Šis laimėjimas „Bayern“ komandai garantavo vietą Eurolygos atkrintamosiose. Tarp aštuonių stipriausių lygos komandų Vokietijos ekipa, lygoje debiutavusi 2013 metais, niekada nėra buvusi.

„Tai – nuostabi akimirka, mes apie tai svajojome nuo rugpjūčio, kai visi susirinkome, – po mačo šypsojosi Lučičius. – Tai – didelis pasiekimas visiems, esame pirma Vokietijos komanda, kuri pateko į atkrintamąsias, bet dar liko daug svarbių rungtynių ir turime būti tam pasirengę.“

„Žalgiris“ pirmavo 70:67, tačiau Jameso Gisto dvitaškis priartino šeimininkus iki taško. Kauniečiai du kartus neužpuolė, kai jų atakos baigėsi klaidomis, bet įstrigo ir paskutinė „Bayern“ ataka, kurią nutraukė kamuolį iš Wade'o Baldwino rankų išmušęs Hayesas.

Teisėjai iš pradžių kamuolį buvo atidavę „Žalgiriui“, tačiau po vaizdo peržiūros pakeitė sprendimą ir suteikė „Bayern“ ekipai tęsti ataką.

„Bayern“ tam turėjo 3,2 sek. ir po minutės pertraukėlės kamuolys buvo patikėtas Lučičiui. Šis atakavo iš kairiojo kampo ir prieš jį prasižengė Joffrey Lauvergne'as. Serbas šaltai realizavo abi baudas.

Po minutės pertraukėlės „Žalgiris“ įstrigo išsimetant kamuolį iš už šoninės linijos, galiausiai Thomasas Walkupas numetė jį Joffrey Lauvergne'u, o šio metimas prieš pat finalinę sireną buvo blokuotas.

Po akimirkos „Bayern“ žaidėjai puolė vieni kitiems į glėbius, treneris Andrea Trinchieri spindėjo plačiausia šypsena, o klubo sporto direktorius Marko Pešičius sugniaužęs kumščius puolė ant kelių.

„Paskutines 10-12 dienų jautėme, kad esame šalia, bet nebuvome užsitikrinę vietos, – kalbėjo Trinchieri. – Nežaidėme gerai, nebuvome lengvi, jautėme spaudimą. Esu dėkingas visiems žaidėjams, tai – istorinė diena „Bayern“ ir Vokietijos krepšiniui.

Kaip treneriui man palengvėjo, laba džiaugiuosi dėl žaidėjų. Nuo pirmosios dienos vaikėmės šios svajonės ir galiausiai mes tai pasiekėme. Dabar metas tuo mėgautis.“

Kaip mėgausis pats treneris?

„Išgersiu baseiną raudono vyno“, – nusišypsojo serbas.

„Bayern“: Vladimiras Lučičius 13 (6 atk. kam., 2 blok.), Jalenas Reynoldsas 12 (5/8 dvit.), Nickas Weileris-Babbas 11 (3/6 trit.), Wade'as Baldwinas (3/8 dvit., 4 rez. perd.), Jamesas Gistas po 8.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas 16 (2/2 trit., 26 naud.), Nigelas Hayesas (2/4 trit., 6 atk. kam.), Joffrey Lauvergne'as (6/11 dvit., 6 atk. kam.) po 12, Lukas Lekavičius 10 (2/2 trit., 5 rez. perd.).

 

 

 

 

GALERIJA

  • „Žalgiris“ apmaudžiai krito Miunchene
  • „Žalgiris“ apmaudžiai krito Miunchene
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jei

Zalgirieciai mestu daugiau i krepsi,o ne vienas kitam,tai rezultatas butu zymiai geresnis.Labai didelis nepasitikejimas savimi,kas juos ir zlugdo.SEKMES!

Redaktorius ir traktorius

Siūlau šiek tiek pataisyti straipsnio pavadinimą: „Žalgiris“ apmaudžiai krito Miunchene nuo korumpuotų tesėjų"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS