Supykęs „Žalgiris“ galingai žengė į LKL finalą | KaunoDiena.lt

SUPYKĘS „ŽALGIRIS“ GALINGAI ŽENGĖ Į LKL FINALĄ

„Pagaliau sužaidėme geros kokybės mačą, kokio gana seniai nebuvo. Komanda atsibudo“, - konstatavo Kazys Maksvytis. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai triumfavo „Betsafe-LKL“ serijoje 3:1 palaužę Panevėžio „7-bet-Lietkabelį“. Finale kauniečių laukia serija su Vilniaus „Rytu“.

 

Po antausio savo sirgalių akivaizdoje, kai 66:67 pralaimėjo trečiąsias pusfinalio serijos rungtynes, kauniečiai ketvirtosiose parodė savo tikrąjį veidą. Komandos rungtynes pradėjo besikeisdamos rezultatyviomis atakomis. Vis dėlto paskutines keturias kėlinio minutes krepšys panevėžiečiams buvo užrištas, o Kevarriusas Hayesas dviem metimais rezultatą išlygino (18:18). 

Antrąjį ketvirtį aktyviai pradėjo Tyleris Cavanaugh, laimėjęs tris dvikovas prieš Željko Šakičių paeiliui – dvi atakas užbaigė taškais, kitoje išprovokavo pražangą. Žalgiriečių neišbalansavo ir Lauryno Biručio pražanga puolime, iššaukusi Kazio Maksvyčio emocijų protrūkį bei techninę nuobaudą. Įgytą iniciatyvą „Žalgiris“ laikė viso kėlinio metu - 44:31. 

Edgaro Ulanovo tritaškis kilstelėjo skirtumą jau iki šešiolikos taškų – 49:33. T. Cavanaugh tolimu metimu suapvalino skirtumą iki dvidešimties – 55:35. Lauryno Biručio dėjimas palaikė persvarą solidžią (70:49), o trečiąjį „Žalgirio“ kėlinį apgadino tik smūgį į krūtinę praleidęs ir iš rikiuotės iškritęs Tomas Dimša.

„Žalgiris“ atsirevanšavo varžovams už pernykštį pusfinalį, kai pralaimėjo prieš „7bet-Lietkabelį“ ir pirmą kartą lygos istorijoje nepateko į finalą.

„7bet-Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 13 (4/11 metimų), Gediminas Orelikas 9, Mantas Rubštavičius ir Nikola Popovičius po 8.

„Žalgiris“: Tyleris Cavanaugh 16 (4 rez. perd.), Edgaras Ulanovas 15, Kevarriusas Hayesas 14 (7/7 dvitaškių, 10 atk. kam.), Lukas Lekavičius 13, Isaiah Tayloras 11 (3/3 dvitaškių, 5 rez. perd.).

„Niekam nekilo minčių, kas yra vertesnis laimėti seriją. Žinoma, norėjome laimėti sausu rezultatu, bet nepavyko. Tikiuosi, kad tą pačią kokybę, fiziškumą, puolimą išlaikysime ir kitose rungtynėse“, - sakė K. Maksvytis.

„Nesitikėjau, kad šiandien atrodysime taip. Nėra neįprasta pralaimėti „Žalgiriui“, bet tai, kaip mes atrodėme, buvo tiesiog tragiška. Man tai didesnis smūgis nei pats pralaimėjimas“, - atsiduso „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

„Žalgirio“ krepšininkai finalo seriją pradės akistata su „Rytu“ namuose birželio 1-ąją. „Lietkabelis“ serijoje dėl bronzos medalių kibs į atlapus Jonavos „Cbet“ ekipai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Audrius

koks Ulė pavargęs, duokit jam kėdutę prisėsti

Fama

Bekiaušiai gaus nuo Ryto plytų.

Nemuno sala

Sveikinimai Žalgiriui išėjus į finalą !!! Laimės jį 3:1 ir tiek žinių. Šiemet Rytas tiesiog neturi daug šansų, kaip sakoma lieka erdvė tobulėjimui... :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS