„Žalgiris“ Pasvalyje žengė žingsnį Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto link | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIS“ PASVALYJE ŽENGĖ ŽINGSNĮ KARALIAUS MINDAUGO TAURĖS FINALO KETVERTO LINK

  • 1

Po ilgosios pertraukos kontrolę į savo rankas paėmęs Kauno „Žalgiris“ įpusėjo kelionę Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto link.

Martino Schillerio vadovaujama ekipa pirmose ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje 98:82 (25:26, 28:24, 23:17, 22:15) įveikė Arvydą Šikšnių ir Edgarą Želionį praradusias Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Šeimininkai pirmoje rungtynių pusėje laikėsi idealiai realizuodami dvitaškius, kurių pataikė 13 ir 13, ir į rūbinę išėjo su 3 taškų atsilikimu – 50:53.

Visgi trečiąjį ketvirtį „Pieno žvaigždės“ pradėjo dviem klaidomis ir pramestu pirmuoju dvitaškiu, o „Žalgiris“ – spurtu 9:0 ir pirmąkart įgyta dviženkle persvara – 62:50.

Danielio Amigo dvitaškis ketvirtojo kėlinio pradžioje sumažino Gedimino Petrausko treniruojamos komandos deficitą iki 69:76, bet tuomet žalgiriečiai surinko 10 taškų iš eilės ir Joffrey Lauvergne'o du dėjimai paeiliui įtvirtino Kauno komandos pranašumą – 86:69.

Trumpą pasvaliečių rotaciją apsunkino greitai susirinktos D. Amigo asmeninės pražangos. Meksikietis dar pirmajame kėlinyje per 3 minutes ir 28 sekundes užsidirbo keturias pražangas.

Puikiai iki ilgosios pertraukos rungtyniavęs Paulius Jankūnas per 10 minučių atkarpą realizavo 3 iš 3 dvitaškių, 7 iš 7 baudų, surinko 13 taškų, 3 atkovotus kamuolius ir 15 naudingumo balų.

Paskui „Žalgirio“ kapitonas dar žaidė penkias minutes, per kurias pridėjo 3 perimtus kamuolius ir finišavo su 18 naudingumo balų.

Marius Grigonis buvo per žingsnį nuo dvigubo dublio: įmetė 14 taškų (1/2 dvit., 4/5 trit.), išdalijo 9 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 ir atkovojo 2 kamuolius, išprovokavo 8 pražangas bei įsirašė 30 naudingumo balų.

Martinas Gebenas per 9 minutes prametė vienintelį mestą dvitaškį, sykį suklydo, užsidirbo bloką, kartą prasižengė ir dvikovą baigė su –4 naudingumo balais.

„Pieno žvaigždžių“ startinis penketas surinko 71 iš 82 taškų.

Karolis Lukošiūnas ir Marekas Blaževičius vieninteliai nepakilo nuo suolo „Žalgirio“ komandoje.

Atsakomasis ketvirtfinalio mačas Kaune vyks sausio 18-ąją.

„Pieno žvaigždės“: Paulius Petrilievičius (8 atk. kam., 6 kld.) ir Andreja Milutinovičius – po 18, Tomas Lekūnas 15 (2/7 metimai, 4 kld.), Danielis Amigo 14.

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne'as 22, Augustine'as Rubitas 15, Marius Grigonis 14 (9 rez. perd.), Paulius Jankūnas 13, Artūras Milaknis 11, Lukas Lekavičius 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kalbininkas

Kas yra dvigubas dublis? Ar tai dviženklis? O jei būtų triženklį padaręs, ta vadintusi dvigubas triplis ar kaip?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS