„Žalgiris“ taikosi į Slovėnijos rinktinės snaiperį | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIS“ TAIKOSI Į SLOVĖNIJOS RINKTINĖS SNAIPERĮ

Pastiprinimo gynėjų grandyje ieškantis Kauno „Žalgiris“ taikosi į Slovėnijos snaiperį.

 

 

 

Tinklalapio „BasketNews“ žiniomis, Lietuvos čempionai susidomėjo Jaka Blažičiumi, kuris yra vienas iš prioritetinių žaidėjų Martino Schillerio kandidatų sąraše.

Tiesa, 31-erių gynėjas dar turi galiojančią sutartį su Liublianos „Cedevita Olimpija“, kuriai atstovavo pastaruosius dvejus metus.

Puikų sezoną Europos taurėje sužaidęs Slovėnijos rinktinės narys per 16 susitikimų vidutiniškai rinko po 19,1 taško ir 19,5 naudingumo balo bei buvo tiek rezultatyviausias, tiek naudingiausias turnyro krepšininkas.

Jis tritaškius realizavo 46,6 proc. taiklumu, per vieną dvikovą vidutiniškai pataikydamas po 2,6 tolimo metimo.

Blažičius praėjusią savaitę lankėsi „Žalgirio“ arenoje, kurioje kartu su Slovėnijos rinktine iškovojo istorinį kelialapį į olimpines žaidynes. Finalo dvikovą su Lietuva iš tribūnų stebėjo ir „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris.

Slovėnų snaiperis kvalifikacijoje per keturis mačus įmetė po 9,5 taško ir atkovojo po 4 kamuolius, o iš toli įmetė 50 proc. tritaškių (6 iš 12).

Praeityje Blažičius Eurolygoje atstovavo „Barcelonos“ (2018-2019 m.), Vitorijos „Baskonia“ (2015-2017 m.), Belgrado „Crvena Zvezda“ (2013-2015 m.) klubams ir tuometinei Liublianos „Union Olimpija“ (2011-2013 m.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS