Grožio parodoje „Pelenė“ – ilgiausios kasos rekordas | KaunoDiena.lt

GROŽIO PARODOJE „PELENĖ“ – ILGIAUSIOS KASOS REKORDAS

  • 0

Šeštadienį, parodų ir kongresų centre LITEXPO vykstančioje grožio parodoje „Pelenė“ fiksuotas rekordas, kurį ketinama įrašyti į Lietuvos rekordų knygą. Panevėžio grožio namų „Bellezza“ meistrė Daiva Jankauskaitė supynė 7 metrų ir 83 centimetrų kasą iš suklijuotų natūralių plaukų.   

Beveik aštuonių metrų ilgio kasą meistrė supynė iš trijų juostų, plaukus kurioms rinko daugiau kaip du mėnesius. „Visi mano meistrai talkino, rinkome ilgesnius plaukus, kurie likdavo, kai nukirpdavome klientus“, - pasakoja D.Jankauskaitė.

Kasai buvo panaudota 801 gramas natūralių plaukų, supurkšta 5 litrai ir 150 gramų plaukų lako ir 2 litrai 400 gramų purškiamo lako, suklijuota 50 metrų plaukų juosta, iš kurios supinta 7 metrų ir 83 centimetrų ilgio kasa.

Dirbtinė kasa buvo pritvirtinta prie panevėžietės Ievos Kaleckaitės 27 centimetrų ilgio plaukų. „Ievą šukavau jos išleistuvėms, tada ir gimė mintis pakviesti ją tapti modeliu. Ieva – aukšta, liekna, gražiai atrodė scenoje“, - sakė kirpėja D.Jankauskaitė.

Lietuvos rekordas - dovana savo 25 metų profesinio jubiliejaus proga. „Esu labai labai patenkinta, kad mano idėja tapo realybe“, - neslėpė džiaugsmo panevėžietė.

Paroda „Pelenė“ vyksta balandžio 10-12 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.  Parodoje dalyvauja per 250 grožio industrijos kompanijų iš Lietuvos ir užsienio šalių, kasdien čia vyksta renginiai specialistams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS