Nelaimingą meilę siūlo gydyti aspirinu ir saldumynais | KaunoDiena.lt

NELAIMINGĄ MEILĘ SIŪLO GYDYTI ASPIRINU IR SALDUMYNAIS

  • 0

JAV psichologas Volteris Mišel įsitikinęs, kad aspirinas ir saldumynai – puiki priemonė, padėsianti įveikti išgyvenimus nutrūkus santykiams.

Tačiau svarbiausia, pasak specialisto, stengtis kuo mažiau galvoti apie negatyvią patirtį ir susikoncentruoti į ateities dalykus, praneša „Guardian“.

„Kuo ilgiau mąstote apie jus ištikusią nelaimę, tuo ilgiau dėl to išgyvenate. O norėdami atsikratyti negatyvių minčių, išgerkite aspirino tabletę ir suvalgykite pyragaitį ar zefyrą“, – rašo psichologas.

V.Mišelis išgarsėjo dar 1960 m., kai Stenfordo universitete atliko keletą tyrimų. Vienas pagrindinių jo eksperimentų buvo susijęs su saldumynais.
Psichologas siūlė ikimokyklinio amžiaus vaikams arba po vieną zefyrą iš karto arba po du, jeigu jie palauks 20 min.

Dauguma vaikų sutiko palaukti, kad gautų daugiau saldumyno, tačiau jų nusistatymas gana greitai blėso ir jie sutiko gauti ir po vieną skanėstą.

Po 15 metų V.Mišelio komanda surinko eksperimento dalyvius ir įvertino jų sveikatą bei intelekto lygį. Paaiškėjo, kad tie dalyviai, kurie sutikdavo palaukti zefyrų buvo sportiškesni, labiau motyvuoti siekti tikslų, mažiau svėrė, nei tie kurie norėjo visko iš karto.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS