Tėvų skyrybos trukdo vaikams mokytis | KaunoDiena.lt

TĖVŲ SKYRYBOS TRUKDO VAIKAMS MOKYTIS

Viskonsino-Madisono universiteto (JAV) tyrėjai atskleidė, kad skiriantis tėvams vaikai gali susidurti su problemomis mokykloje. Paprastai tokiu metu vaikai tampa nepaklusnūs, negali susikaupti pamokų metu ir nenoriai ruošia namų darbus.

Manoma, jog tokie vaikai niekada nepasieks to, ką pasiekia vaikai, kurie auga su tėvu ir motina. Tokias išvadas mokslininkai padarė dėl vienatvės jausmo ir liūdesio, kuris vaiką veikia ne vienerius metus. Nemaža dalis mažamečių dėl tėvų skyrybų kaltina save, savo blogą mokymąsį ir netinkamą elgesį praeityje, rašo zdr.ru.

Penkerius metus trukusio tyrimo metu buvo ištirti 3585 ne jaunesni nei 4 metų vaikai. Tyrimui vadovavęs universiteto mokslininkas Chen Sik Kim atskleidė, kad dažniausiai vaikų nepažangumas pasireiškia matematikos pamokose ir besimokant bendravimo, ugdant savo asmeninius įgūdžius.

Tėvų skyrybas išgyvenę vaikai taip pat pasižymėjo ir žema saviverte. Tačiau mokslininkai pastebėjo ir tai, kad praėjus keleriems metams po tėvų skyrybų, vaikų jausmai nurimsta ir jų savivertė šiek tiek pakyla. Tačiau tokių vaikų pasaulėžiūra vis dar labai skiriasi nuo su abiem tėvais augančių vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS