Iš ketvirto aukšto iškritusiam statybininkui – unikali operacija: stebuklas, kad išgyvenau | KaunoDiena.lt

IŠ KETVIRTO AUKŠTO IŠKRITUSIAM STATYBININKUI – UNIKALI OPERACIJA: STEBUKLAS, KAD IŠGYVENAU

  • 0

Medikai pripažįsta, jog statybvietėje maždaug iš ketvirto aukšto aukšto nukritęs ir į ligoninę atvežtas darbininkas buvo beviltiškos būklės. Galima teigti – mirštantis. Pats ligonis tą sužinojo vėliau, pasakojama LNK reportaže.

„Stebuklas. Nežinau, kaip išgyvenau“, – teigė panevėžietis.

Medikų teigimu, vyras buvo labai nukraujavęs. Kraujo spaudimas buvo vos išmatuojamas, o daugybinės traumos buvo tokios sunkios, kad nuo kiekvienos jų grėsė mintis.

„Žmogui įvyko kepenų arterijos nutrūkimas, plaučių pradūrimas, slankstelių lūžiai, šlaunikaulio išnirimas“, – kalbėjo gydytojas radiologas Andrius Pranculis.

Mirtinus sužalojimus statybvietėje patyręs panevėžietis apie nelaimę darbe žino tik iš kitų.

Stebuklas. Nežinau, kaip išgyvenau.

„Man pasakojo, kad vos ne iš ketvirto aukšto iškritau ir išgyvenau. Nežinau, kaip kritau, nieko neatsimenu“, – tęsė vyras.

Kadangi ligonis stipriai kraujavo, laikas buvo aukso vertės. Prie sužalotojo dirbo daugybė medikų. Didžiausias iššūkis – plyšusi kepenų arterija.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kai yra plyšusi kraujagyslė, reikia surasti visus kraujagyslės galus, juos sujungti, įdėti stentą ir visa tai reikia padaryti ne atviru būdu, viskas per kirkšnies arteriją“, – pasakojo A. Pranculis.

Po mirtinų sužalojimų visiškai atstatyta kepenų arterija Panevėžio medikams – nauja patirtis. Manoma, ir Lietuvoje.

„Manau, kad jeigu tokių buvo pasaulyje, tai tik vienetai“, – kalbėjo Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovas Arvydas Skorupskas.

Po nelaimės darbe praėjus maždaug dviem mėnesiams, 58 metų panevėžietis dar sveiksta, bet medikai neabejoja, kad po kurio laiko jis visiškai išgis ir galės gyventi visavertį gyvenimą. Panevėžietis ir pats jau mėgina vairuoti nedidelius atstumus. Jau svajoja, kad grįš darban.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS