Emocinė sveikata: konsultacijos – siekiantiems geriau pažinti save | KaunoDiena.lt

EMOCINĖ SVEIKATA: KONSULTACIJOS – SIEKIANTIEMS GERIAU PAŽINTI SAVE

  • 0

Žmonės dažnai linkę save nuvertinti, nuteisti, apkaltinti, prisiimti didelę dalį atsakomybės, kuri dažniausiai  nėra jų galioje ir dėl to labai kenčia. Juos užvaldo vaikystės patirčių suformuotos mintys, klaidingi įsitikinimai apie save, apie kitus, apie pasaulį. Dėl to pradeda vengti, atsisakyti, nebetikėti savo galimybėmis ir tai verčia atsiriboti nuo savo norų, svajonių bei galimybių. Tačiau galima išmokyti ir išmokti keisti automatines mintis ir elgesį, dirbti su savo emocijomis bei atrasti tinkamiausius sprendimų būdus. Tai ir yra vienas iš emocinės gerovės konsultanto uždavinių.

Konsultacijų metu daug dėmesio skiriame savęs pažinimui, žmogiškų vertybių išgryninimui.

„Visas sudėtingumas slypi visai paprastuose dalykuose, kuriuos per įtemptą ritmą pametame – emocijų ir jausmų pažinime, savo minčių savistaboje, poilsio ir darbo režimo sureguliavime, malonumą teikiančių veiklų atradime“ – sakė emocinės gerovės konsultantė Karolina. –Daugiausiai su klientėmis sprendžiame per didelių lūkesčių sau kėlimą – norisi visur suspėti, viską nuveikti, visiems būti geromis. Įtemptas gyvenimo ritmas jaunoms, karjeros ir šeimos siekiančioms moterims tikrai pareikalauja daug fizinių ir emocinių jėgų.  Konsultacijų metu daugiausiai kalbamės apie emocijas, tam tikras žmogiškas reakcijas į jas ir iš kur jos atsiranda. Ieškome klaidingų įsitikinimų atsiradimo ir po truputį keičiame požiūrį į save, į mus supančią aplinką.“ 

Dauguma klientų, kurie kreipiasi į emocinės gerovės konsultantus – darbingo amžiaus moterys ir vyrai. Nors konsultacijas gaunančių moterų skaičius yra didesnis nei vyrų, tačiau skatiname ir kviečiame vyrus taip pat aktyviai rūpintis savo psichine sveikata.

Partnerio log.

Emocinės gerovės konsultantas teikia paslaugas asmenims, susiduriantiems su emociniais ir psichologiniais sunkumais. Padeda visiems norintiems suvaldyti savo nerimą, panikos atakas, nemigą ir lengvus depresijos simptomus. Taip pat pagalba teikia visiems, kurie susidūrė su darbo praradimu (finansinėmis problemomis), tarpasmeniais konfliktais, liga, kai kyla vienišumo jausmas, patyčios -mobingas, patyrus netektį, smurtą, susidūrus su toksiškais santykiais šeimoje ar kenčiantiems nuo per žemos savivertės. 

Džiaugiamės visais, kurie randa laiko ir atranda noro priimti pokyčius, atrasti savo geresnę versiją, gyvenančią su džiaugsmu ir  lengvumu.

 

Vieni dažniausiai kylančių sunkumų Kauno rajono gyventojams – problemų sprendimas ir generalizuotas nerimas. Kiekvieną dieną sprendžiame daugybę klausimų, susiduriame su įvairiomis situacijomis, turime priimti sprendimus, todėl natūralu, kad kartais kyla sunkumų sprendžiant problemas. Problemų sprendimas, tai įgūdis kurį galima išsiugdyti, tačiau nuolat galvojant apie problemą ir jos nesprendžiant vis grimztame į nerimą. Patirtis rodo, kad naudojant kognityvinės ir elgesio terapijos intervencijas bei technikas, skirtas problemų sprendimui, elgesio aktyvinimui, klientai pasiekia norimus rezultatus. Tačiau svarbu išmokti atpažinti savo mintis, išmokti atrasti alternatyvų požiūrį, valdyti stresą, ieškoti paramos, skirti laiko savo gerovei, būti kantriems su savimi. Svarbiausia yra tai, kad vidinio nerimo ir problemų sprendimo sunkumai yra įveikiami, kad kognityvinė elgesio terapija gali būti veiksminga priemonė šiems sunkumams spręsti. Tačiau svarbu būti atviram ir priimti pagalbą. Sunkiausia yra priimti sprendimą keistis ir ieškoti pagalbos, o toliau mes lydėsime jus jūsų pokyčių kelionėje.

Džiaugiamės visais, kurie randa laiko ir atranda noro priimti pokyčius, atrasti savo geresnę versiją, gyvenančią su džiaugsmu ir  lengvumu. Konsultuodami savo klientus stengiamės padrąsinti, įgalinti keisti savo mąstymą, elgesį bei atrasti vidinių resursų.

Partnerio log.

Kauno rajone dirba 3 emocinės gerovės konsultantės, kurios pasiruošusios atsakyti į visus rūpimus klausimus:

Paulina Žarovaitė: tel. 8 678 04 021, el. p.: paulina.zarovaite@kaunorvsb.lt;

Skaidrė Kepalienė:  tel. 8 678 06 931, el. p.: skaidre.kepaliene@kaunorvsb.lt;

Karolina Brazaitytė:  tel. 8 678 05 419, el. p.: karolina.brazaityte@kaunorvsb.lt.

Konsultacijos teikiamos Raudondvaryje (Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro patalpose) ir Garliavoje (Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centre), Karmėlavoje (seniūnijos patalpose), Vilkijoje (seniūnijos patalpose) arba nuotoliu. Dėl patogesnės konsultacijos vietos derinama kiekvienu atveju individualiai.

Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo ir LR valstybės biudžeto lėšomis. Visos Lietuvos specialistų kontaktus galite rasti interneto puslapyje www.geroveskonsultantai.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS