Kepimo grotelėse ir klijuose – kelis šimtus kartų daugiau chemikalų | KaunoDiena.lt

KEPIMO GROTELĖSE IR KLIJUOSE – KELIS ŠIMTUS KARTŲ DAUGIAU CHEMIKALŲ

  • 0

Chromo kiekis, migruojantis į maisto produktus, viršija nustatytą leidžiamą ribą 206 kartus – tokią išvadą pateikė Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos specialistai, ištyrę groteles kepimui "Item no".

Šios grotelės buvo rastos patikrinus „Viskas už vieną eurą“ parduotuvę Kupiškyje (Vytauto g. 10 a-2).

Bandymams šios bendrovės parduotuvėje Panevėžyje (Vilniaus g. 25) Inspekcijos specialistai taip pat atrinko dviejų rūšių klijus - „Super glue“ ITEM NO ir „Super 3000“ ITEM NO. Atlikus cheminis tyrimus nustatyta, kad chloroformo koncentracija šiuose produktuose leistiną normą viršija atitinkamai 406 ir 206 kartus. Be to, nustatyta, kad UAB „Viskas už vieną eurą“ ant klijų pakuočių valstybine kalba nepateikė informacijos apie produktų naudojimą bei saugą ir tuo pažeidė Pavojingų cheminių medžiagų ir preparatų klasifikavimo ir ženklinimo tvarkos reikalavimus.

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija importuotoją įpareigojo pavojingus produktus pašalinti iš rinkos, įspėti vartotojus apie susijusią su pavojingu gaminiu riziką bei informuoti apie galimybę grąžinti šį gaminį pardavėjui ir surašė Produktų saugos įstatymo pažeidimo protokolą, kurį perdavė nagrinėti Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai.
 „Viskas už vieną eurą“ skyrė 2750 litų baudą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS