NKC tęsia migrantų vakcinaciją: Kybartuose nuo koronaviruso jų bus paskiepyta per šimtą | KaunoDiena.lt

NKC TĘSIA MIGRANTŲ VAKCINACIJĄ: KYBARTUOSE NUO KORONAVIRUSO JŲ BUS PASKIEPYTA PER ŠIMTĄ

  • 0

Saugantis galimų koronaviruso (COVID-19) ligos protrūkių, Nacionalinis kraujo centras (NKC) tęsia laikinose stovyklose mūsų šalyje apgyvendintų migrantų skiepijimą. Ketvirtadienį mobili centro komanda planuoja paskiepyti daugiau kaip šimtą Užsieniečių registracijos centre Kybartuose apgyvendintų užsienio šalių piliečių.

Tolimųjų šalių piliečiai bus skiepijami „Pfizer“ vakcinomis. Ši vakcina pasirinkta dėl kelių priežasčių: ja galima paskiepyti vaikus nuo 12 metų amžiaus, kurių laikinose stovyklose yra nemažai, be to, atsivežti vieną vakciną į skiepijimo vietą yra patogiau.

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, NKC jau paskiepijo didžiąją dalį laikinose stovyklose įsikūrusių migrantų.

„Visi migrantai skiepijami savo noru, o nepilnamečiai skiepijami tada, kai gaunamas tėvų leidimas. Džiaugiamės, kad norinčių pasiskiepyti migrantų daugėja. Skiepijant svetimšalius tenka susidurti su kylančiais iššūkiais dėl kalbos, reikiamų dokumentų neturėjimo, tačiau glaudžiai bendradarbiaujame su atsakingų institucijų kolegomis ir visus kylančius klausimus sėkmingai išsprendžiame“, – sako D. Gutauskas.

Pasak jo, dalis Kybartuose skiepijamų žmonių bus skiepijami pirmą kartą, dalis svetimšalių gaus jau antrą skiepo dozę.

NKC migrantus pradėjo skiepyti nuo pernai spalio vidurio. Mobili NKC komanda vyksta į laikinąsias jų stovyklas Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje, Užsieniečių registracijos centrus Kybartuose bei Medininkuose ir ten skiepija tokią valią pareiškusius užsienio šalių piliečius.

Migrantų vakcinavimo iniciatyva įgyvendinama bendradarbiaujant su Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) biuru Lietuvoje, Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi, Vyriausybės kanceliarija ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Kovoje su pandemija NKC įgyvendina ir daugiau iniciatyvų – praėjusių metų pabaigoje ir šiemet didžiausiuose šalies prekybos ir pramogų centruose mobiliosios NKC mobilios komandos skiepijo visus pageidaujančius tai padaryti gyventojus be išankstinės registracijos. Sumanymas pasiteisino – driekėsi norinčių pasiskiepyti eilės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS