Vyriausybė trečiadienį ketina grąžinti reikalavimą dėvėti kaukes uždarose patalpose | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ TREČIADIENĮ KETINA GRĄŽINTI REIKALAVIMĄ DĖVĖTI KAUKES UŽDAROSE PATALPOSE

Vyriausybė trečiadienį ketina grąžinti reikalavimą dėvėti kaukes prekybos vietose ir viešajame transporte, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą.

Tam pirmadienį preliminariai pritarė Vyriausybės komitetas, atsakingas už koronaviruso krizės valdymą.

„Mes matome, kad tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje susirgimų skaičius didėja, siūlysime pataisyti nutarimą ir įvesti keletą papildomų reikalavimų – viešose uždarose vietose dėvėti kaukes ir laikytis kitų reikalavimų“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Anot jo, kaukes būtų privaloma dėvėti prekybos centruose, viešajame transporte.

„Kol kas mes siūlysime dėvėti kaukes tik uždarose patalpose, tai būtų viešasis transportas, prekybos centrai, parduotuvės, kur yra didesnis žmonių kiekis. Taip pat svarstysime apie kitas alternatyvas, bet galutinį sprendimą priimsime trečiadienio posėdyje“, – pažymėjo ministras.

Delsti nėra ko, matome, kad susirgimų skaičius didėja ir mums reikia imtis ryžtingų priemonių.

„Delsti nėra ko, matome, kad susirgimų skaičius didėja ir mums reikia imtis ryžtingų priemonių, nes jei elgsimės kitaip ir nieko nedarysime, susirgimų skaičius gali išaugti ir turėsime uždarinėti verslą, ko mes tikrai nedarysime. Ekonomika turi gyvuoti, darbo vietos turi likti, žmonės turi dirbti, eiti į darbą, todėl mums reikia išmokti gyventi su apsaugos priemonėmis“, – kalbėjo E. Jankevičius.

Pasak ministro, Vyriausybei trečiadienį priėmus sprendimą dėl privalomų kaukių grąžinimo, pakeitimai galėtų įsigalioti nuo ketvirtadienio.

Ministras taip pat minėjo, kad kaip atskiras kriterijus priimant sprendimus dėl saugumo priemonių bus įvestas neaiškios kilmės COVID-19 infekcijos užkrato skaičius.

„Taip pat planuojama įvesti papildomą kriterijų dėl kaukių dėvėjimo – kai susirgimų skaičius nenustatytas, iš kurio šaltinio, jei neturime tikslios informacijos, kaip žmogus užsikrėtė, jei  tokių atvejų didės ir jie pasieks tam tikrą ribą, tai būtų įvesta kaip papildomas kriterijus“, – sakė E. Jankevičius.

Apsauginių veido kaukių dėvėjimas šalyje buvo privalomas tam tikru metu per karantiną, šį pavasarį įvestą dėl koronaviruso grėsmės.

Šiuo metu kaukės yra rekomenduojamos.

Praėjusią parą Lietuvoje buvo patvirtinta 11 naujų koronaviruso atvejų, bendras infekcija per pandemiją užsikrėtusių žmonių skaičius išaugo iki 2019.

 

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, kaukių dėvėjimas, apsauginės kaukės, LNK1
Rašyti komentarą
Komentarai (50)

Jurga

Pandemija su valdoma tik visiems visuomenės nariams dėvint kaukės, laikantis saugaus 1.5 m atstumo ir laikantis higienos reikalavimų. Tokios šalys kaip Vokietija su 7.000 susirgimų atvejų per parą taip ir suvaldė situacija, ačiū dievui nebuvo kaip Italijoje, Ispanijoje ar Anglijoje... O šalelėje Lietuvoje su tokiais komentatoriais kaip čia yra mažai šansų neužsikresti... Bukas ir bukesnis...

kokia

cia dar /vyriausybe/ jei jau prezidentas pasipiktynes padetim kai ex situacijoje balvonai atostogauja o nutarymus beria kas tik nori ir betkokius o /geroves/ saly visi turi but laimingi kas ir daroma nelaimingu saskaita juk bus 2 banga ir sumazes nelaimingu nes iskeliaus i geroves AA sali SENJORAS 83M...

Kęstas

Kokia Tau nauda iš Tavo nešiojamos kaukės? Dr. Marras ir kiti tyrinėtojai vis dar tiria, kiek blokuoja skirtingų tipų kaukės atvykstančius pas mus ar siunčiamus iš mūsų virusus. Tačiau remiantis daugybe praeities įrodymų ir naujausiais pastebėjimais, išfiltruotas kiekis, tikriausiai, yra didelis - galbūt 50 procentų ar daugiau didesnių aerozolių, siunčiamų į abi puses, sakė daktaras Marras. Tam tikros dangos, tokios kaip FFP2 respiratoriai, yra geriau nei kitos, tačiau net laisvesni audiniai gali šiek tiek sulaikyti viruso daleles, o dozė yra svarbi, neveltui gydytojai, kurie gauna dideles dozes iš daugybės ligonių, taip sunkiai serga ir taip dažnai miršta." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS