Tyrimas: užšaldyti vaisiai ir daržovės vertingesni už šviežius | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: UŽŠALDYTI VAISIAI IR DARŽOVĖS VERTINGESNI UŽ ŠVIEŽIUS

  • 1

Mokslininkai sako, kad užšaldytuose vaisiuose ir daržovėse lieka daugiau vitaminų ir antioksidantų, nei šviežiuose, kuriuos perkate prekybos centruose.  Jie yra naudingesni žmogaus sveikatai, rašo dailymail.co.uk.

Dviejų nepriklausomų tyrimų metu buvo analizuojami daugelis daržovių ir vaisių bei uogų – pradedant brokoliais, morkomis ir baigiant mėlynėmis.  Visuose šaldytuose produktuose buvo rasta daugiau naudingųjų savybių.

Tiesa, iškart nuraškytos gėrybės turi būti užšaldytos, mat tuomet jose bus daugiausiai naudingų vitaminų.

Dviejuose iš trijų variantų šaldyti vaisiai ir daržovės turėjo daugiau  antioksidantų -  vitamino C, antocianinų, liuteino ir beta karotino. O tuo tarpu prekybos centruose parduodami „švieži“ vaisiai ir daržovės – tik gražių spalvų, tačiau beverčiai, produktai.

Kelis kartus užšaldytos ir atšildytos gėrybės taip pat neteks daugybės naudingų vitaminų ir mikroelementų.

Antioksidantai padeda geriau veikti smegenims, akims, yra naudingi grožiui ir kūnui.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tyrė melagiai nupirkti mokslininkai

Žmonės, tik nevalgykite to kas duota gamtos, kas sveika, kas šviažia! (Jūsų Kauno Diena)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS