Analizė: pigiausių maisto produktų vidutinio krepšelio kaina birželį mažėjo | KaunoDiena.lt

ANALIZĖ: PIGIAUSIŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIO KREPŠELIO KAINA BIRŽELĮ MAŽĖJO

  • 5

Pigiausių maisto produktų krepšelis Lietuvos parduotuvėse birželį pigo, rodo kainas stebinčio portalo pricer.lt analizė.

Palyginti su geguže, pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis birželį pigo 3,4 proc. (2,63 euro), o palyginti su 2022-ųjų birželiu buvo 7,4 proc. (5,18 euro) brangesnis.

Pigiausias krepšelis buvo „Maxima“ – 68,07 euro (brango 5,59 euro), antroje vietoje „e-Rimi“ – 69,84 euro (pigo 3,49 euro), trečioje „Rimi“ – 71,72 (pigo 2,89 euro), ketvirtoje „Norfa“ – 74,25 euro (pigo 7,37 euro), penktoje „Lidl“ – 76,47 euro (brango 8,55 euro), šeštoje „Barbora“ – 76,98 euro (pigo 4,17 euro), septintoje „Iki“ – 80,34 euro (pigo 3,96 euro), aštuntoje „Last Mile“ – 81,28 euro (pigo 13,29 euro).

Populiarių ir gerai žinomų produktų vidutinio krepšelio kainų analizė rodo, kad per mėnesį kainos krito 1,2 proc. (0,72 euro), o per metus kilo 9,9 proc. (5,46 euro).

Iš pricer.lt stebimų 52 prekių kainų brango 37, pigo 15, reikšmingai – 10 proc. ir daugiau – brango 25 prekės. Labiausiai brango cukrus, virta dešra, batonas, „Lipton“ arbata, malta kiauliena.

Reikšmingai – 10 proc. ir daugiau – pigo 9 prekės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Galėtų

žurnalistai kada padryt tyrimą ir parašyt apie kasininkų darbą prekybcentriuose. Ir paimti intervju iš kokio Vartotojų teisių gynimo vado, seimerio Ūkio ministerijos šulo. Apie savitarnos kasas kuriose pirkėjai verčiami tapti pardavėjais, kankintis su sveriamom ar akcijinėm prekėm(ten reikia žinot kaip žymėt..). Ir svarbiausia kad tie aparatai su kuriais susiduria pirkėjas dažniausia kiekvienam PC vis kitokie, o ,,gyvų" pardavėjų kasos iš viso naikinamos..Būtų nieko tokio bet šiame veiksme specialiai šalinant ir bloginant pirkėjų aptarnavimą aiškiai matosi visuomenės prievartavimas vardan niekšiškų savininkų pelno. ŽMONĖS NEPASIDUOKIT, NEIKIT Į SAVITARNĄ IR REIKALAUKIT KAD KASOSE DIRBTŲ PARDAVĖJAI-KASININKAI! Čia būtų jūsų protestas prieš grobuonis kuriems ir taip pas mus aukso kasyklos

Sūduvis

Nors nepudrinkite smegenų su tuo PIGINIMU, parašykite konkrečiai kas atpigo tam ubago krepšelyje, kai realiai parduotuvėje matome nuolat didėjančias kainas.

ir Lietuvoje galima gyventi

Labai gerai :) džiaugiamės, kad Lietuvoje taip atpigo ubago krepšelis:) dar kartą ačiū, bet dar šį mėnesį vis dėlto važiuosime į Lenkiją apsipirkti :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS