A. Anušauskas: sankcijos dėl migrantų srautų organizavimo gali paliesti ir aviakompanijas | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS: SANKCIJOS DĖL MIGRANTŲ SRAUTŲ ORGANIZAVIMO GALI PALIESTI IR AVIAKOMPANIJAS

Sankcijos dėl migrantų iš Baltarusijos organizavimo galėtų būti taikomis ir kai kurioms aviakompanijoms, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Mes tiesiog turime padaryti viską, kad sienos kirtimas būtų problematiškas, o tie žmonės, kurie įsijungia į šio nelegalaus srauto organizavimą, pajustų sankcijas. Ir aš manau, tai laiko klausimas, kol mes tuos identifikuotus žmones, įmones, įstaigas, organizacijas įtrauksime į Europos Sąjungos sankcijų sąrašą“, – LRT radijui antradienį sakė ministras.

„Tai gali paliesti, tiesą sakant, ir aviakompanijas, kurios taip pat užmerkia akis ir dalyvauja iš esmės šitame sraute. Jų nėra daug, viena kita, tačiau jos dalyvauja. Apie „Belavia“ jau viskas aišku, jai ir taip pritaikytos sankcijos, tačiau kitos tarpininkauja: jungiamieji skrydžiai ir taip toliau“, – pridūrė jis.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis per Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų posėdį pirmadienį pasiūlė įvesti penktąjį sankcijų Baltarusijai paketą, kuris apimtų tiek asmenis, tiek įmones, plėsti sektorines sankcijas arba taikyti sankcijas konkrečioms kompanijoms, kurios organizuoja migrantų srautus.

Ministro teigimu, šalys narės yra linkusios pritarti papildomoms sankcijoms Baltarusijai.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje iš viso sulaikyti 1716 neteisėtų migrantų. Šis skaičius yra daugiau kaip dvidešimt kartų didesnis nei buvo per visus 2020-uosius.

Minskas tvirtina migrantų Baltarusijos teritorijoje nebestabdantis dėl ES sankcijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Visi matom ką turim

Pasišiukšlino juodai gabrielininkai su savo politika,o tai ES dzin,jie savo problemų turi iki ausų,o čia mat dar viena pačių ladzbergistų sukurta atsirado,sankcijos sankcijos,o nuostoliai tai Lietuvai ir jos tautai.Durnių laivas.

>

Manau,butu gan veiksmingas sprendimas ,bausti iki transporto pr. konfiskacijos !?Automobili uz neteisetu migrantu vezima,tai konfiskuoja !?Neteisetai kirtes,paliudija,bilietu(i viena puse) sarasai patvirtina,kosulines-turistines "organizacijos",apie "vizu"(???) isdavima ,sarasai,patvirtina, organizuotas ...NUSIKALTIMAS !!!

Klpd.

Šis, Lukošenkos organizuotas atvejis su migrantais aiškiai parodo ko verta yra mūsų valdžia ištikus netikėtiems, panašiems į ,,force majeure"atvejams. Nieko jie nėra apgalvoję(,,kas - jeigu"), nieko jie dorai nesiima, tik graibosi aplink ir tuščiai, savo papratimu, gerklę aušina. Šventasis Gabrielius:D) tai iš viso tik pas kitus užsienin laksto ir galvoja kaip Batkai papildomas sankcijas įvest..lygtai tas mums padėtų..:D). Mižniai ir daugiau nieko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS