A. Armonaitė: į darbą galės grįžti dešimtys tūkstančių žmonių | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: Į DARBĄ GALĖS GRĮŽTI DEŠIMTYS TŪKSTANČIŲ ŽMONIŲ

Daliai verslo nuo pirmadienio leidus atnaujinti veiklą, į darbą galės grįžti dešimtys tūkstančių žmonių, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Nedidelė pergalė prieš virusą ir gerėjantys pandemijos rodikliai leidžia priimti gal ir nelabai didelius, bet reikšmingus Lietuvos ekonomikai ir žmonėms, kuriantiems darbo vietą sau ir kitam, sprendimus“, – spaudos konferencijoje sakė ministrė.

„Kadangi kalbame apie prekybą ir paslaugas, kalbam apie dešimtis tūkstančių žmonių, kurie galės grįžti į darbą“, – pridūrė A. Armonaitė. 

Pasak jos, jeigu susirgimų skaičius neaugs, palaipsniui karantinas bus švelninamas.

„Šiandien leidžiame veikti nedidelėms parduotuvėms, kurios turi įėjimą iš lauko ir kurios yra iki 300 kv. metrų bei užtikrina 20 kv. metrų žmogui savo plote. Taip pat leidžiama lauko prekyba, prekyba gėlėmis, paslaugos, kai 20 kv. metrų ir mažesnė patalpa užtikrinamas vieno kliento ir specialisto santykis, leidžiamos individualios treniruotės lauke“, – sakė ministrė.

Ji taip pat teigė, kad turgavietėse ne maisto prekių prekyba leidžiama tik lauke.

„Prioritetas bendrai laisvėjimo yra toms veikloms, kurios vyksta lauke. (...) Kadangi paviljonai kai kuriose turgavietėse yra labai dideli, tokie kaip prekybos centrai, tai ta logika vadovaujantis, jog didžiųjų plotų prekybos centruose neatidarėme, dar neleidžia situacija, dėl to yra lauko prekyba“, – sakė A. Armonaitė.

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė leisti nuo kitos savaitės atidaryti atskirą įėjimą turinčias ne maisto prekių parduotuves ir kirpyklas bei grožio salonus.

Kirpyklos, grožio salonai ir dauguma ne maisto prekių parduotuvių Lietuvoje uždarytos nuo gruodžio 16 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Bronsonas

Jinai kartais ne Ostapo Benderio provaikaitė???

Negris!

Lukasenka uzdare sienas. O vietiniu gi i darbus nepriima.

Anonimas

Kokia jinai gera, net dirbtį ir mokesčius mokėtį leidžia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS