A. Armonaitė: kelionių burbulai su kaimyninėmis šalimis – perspektyvi idėja | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: KELIONIŲ BURBULAI SU KAIMYNINĖMIS ŠALIMIS – PERSPEKTYVI IDĖJA

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako mananti, kad idėja dėl kelionių burbulų sudarymo yra perspektyvi.

„Mano asmenine nuomone, tai yra perspektyvi idėja ir tikrai reikėtų tai daryti, gal net ir galimybių paso kontekste, jeigu, pavyzdžiui, mūsų kaimynai turėtų tokį instrumentą ar supanašėtų mūsų epidemiologinė situacija. Nes dabar truputėlį mes skirtingais lygiais laisviname karantiną ir apskritai skirtinga epidemiologinė situacija“, – nurodė ministrė.

Apie tai, kad gali atsirasti iniciatyva tarp trijų Baltijos šalių atnaujinti keliones, praėjusią savaitę užsiminė Estijos užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets. Pasak jos, bus siekiama šiuo klausimu tarp trijų valstybių atnaujinti derybas.

Lietuvos turizmo asociacijos vykdomoji direktorė Milda Plepytė-Rainienė Eltai anksčiau sakė, kad Baltijos šalių kelionių burbulas būtų postūmis turizmo sektoriaus atsigavimui, tačiau būtų svarbu užtikrinti, kad šalyse būtų keliami vienodi reikalavimai.

Taip pat Vyriausybė ketina jau netrukus atverti Lietuvą paskiepytiems Izraelio ir kitų trečiųjų šalių turistams, o sprendimą planuojama priimti kitą savaitę, sako A. Armonaitė.

„Norime atverti Lietuvą vakcinuotiems trečiųjų šalių turistams, pavyzdžiui, turistams iš Izraelio. Kitą savaitę planuojama Vyriausybėje priimti sprendimus, kad žmonės, kurie yra pasiskiepiję, čia atvažiuotų“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė ji.

Ministrė pabrėžė, kad tai ypač svarbu šalies ekonomikai, nes, pavyzdžiui, Izraelio turistai yra linkę pabūti Lietuvoje ilgiau nei europiečiai ir išleisti daugiau pinigų.

„Ir, žinoma, mūsų kultūriniai ryšiai ir mainai galėtų atsinaujinti jau dabar“, – sakė A. Armonaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Parodykit kas nors, prašau, bukoms varnoms, ES šalių Šengeno susitarimą. Ar mes jau visą Šengeną metam į šiukšliadėžę, nes bukiams kažkas tai prisisapnavo? O gal tiesiog, atskirų šalių vyriausybėms pradėjo trūkt kontrolės mechanizmų, kad kontroliuot piliečius?

Anonimas

Kelionių pūslės dar perspektyvesnės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS