Atvė­sus orams graibs­to­mi šil­dy­tu­vai ir oro drėkin­tu­vai | KaunoDiena.lt

ATVĖ­SUS ORAMS GRAIBS­TO­MI ŠIL­DY­TU­VAI IR ORO DRĖKIN­TU­VAI

  • 1

Vie­nam ki­tam pirkė­jui vis dar gun­dan­tis va­sa­ri­nio asor­ti­men­to li­ku­čiais, did­žio­ji dau­gu­ma bu­riuo­ja­si ties sky­riais, siū­lan­čiais šil­dy­tu­vus ir oro drėkin­tu­vus. Pre­ky­bi­nin­kai pa­ste­bi, kad kei­čia­si žmo­nių pa­si­rin­ki­mas ir norė­da­mi įsi­gy­ti kokybišką prekę jie vis daž­niau ne­gai­li pi­nigų.

Va­sa­ra šie­met ne­le­pi­no ši­lu­ma, o ru­duo kaip laik­ro­dis atėjo su lig pirmą­ja rugsė­jo die­na. Su­raukę no­sis žmonės ėmė skųstis, esą skal­bi­niai ant džio­vyk­lių pūva, pa­ta­lai atstu­mia sa­vo drėgme, o vi­si na­mai ap­gaub­ti ne­ma­lo­nia vėsa. Ieš­ko­da­mi ši­lu­mos vie­ni nai­viai ti­ki bobų va­sa­ros ste­buk­lu, ki­ti meld­žia ši­lu­mi­ninkų anks­tes­nio šil­dy­mo sezo­no, tre­ti trau­kia mo­čiutės megztą skarą ir ko­ji­nes, o ra­cio­na­liau­sie­ji kliau­na­si spe­cia­listų re­ko­men­da­ci­jo­mis ir drėgmę iš namų ve­ja se­nais pa­tik­rin­tais būdais – šildytuvais.

Pre­ky­bos tink­las „Se­nu­kai“ turi gausų šil­dy­tuvų asortimentą: nuo ne­di­de­lių, kainuo­jan­čių vos 10 eurų, iki pra­mo­ni­nių. Kaip su­si­gau­dy­ti ir kokį iš­si­rink­ti, klausia­me pre­ky­bos tink­lo „Se­nu­kai“ spe­cia­lis­to.

„Prieš įsi­gi­jant šil­dy­tuvą būti­na pa­si­kon­sul­tuo­ti, nes la­bai svar­bu, kokį plotą ketina­ma šil­dy­ti, ar na­muo­se au­ga ma­ži vai­kai. Net langų dy­dis yra ak­tua­lus ren­kan­tis šil­dy­tuvą“, – sa­ko Pre­ky­bos tink­las „Se­nu­kai“  Vaiz­do, gar­so, IT ir buitinės tech­ni­kos pre­kių grupės vers­lo vys­ty­mo va­dy­bi­nin­kas And­rius Neverdaus­kis.

Anot pa­šne­ko­vo, ven­gian­tie­ji di­de­lių vien­kar­ti­nių iš­laidų ren­ka­si tra­di­ci­nius termo­ven­ti­lia­to­rius, aki­mirks­niu ati­duo­dan­čius sa­vo ši­lumą. Tau­pie­ji – infraredinius šil­dy­tu­vus. Juos graibs­to ir be­si­rūpi­nan­tie­ji sa­vo svei­ka­ta, nes infra­re­di­niai šil­dy­tu­vai ma­žiau­siai sau­si­na orą ir, skir­tin­gai nei termoventiliatoriniai, ne­su­ke­lia nuo žemės esan­čių mik­robų ir dul­kių. Auginantie­ji vai­kus žvilg­čio­ja į kon­vek­ci­nius ra­dia­to­rius, ku­rių šo­nai ma­žai įkaista, todėl ne­ke­lia pa­vo­jaus po na­mus zu­jan­tiems ma­žie­siems.

„Senukų“ par­duo­tuvė­se oro šil­dy­tuvų kai­nos pra­si­de­da nuo 10 eurų. „Šį ru­denį pa­klau­ses­ni bran­ges­ni te­pa­li­niai ir kon­vek­ci­niai ra­dia­to­riai, tu­rin­tys pa­pil­domų pra­na­šumų“, – pa­sa­ko­ja A. Ne­ver­daus­kis. Pa­si­rin­kimą, anot jo, vis re­čiau le­mia kai­na –  daž­nas pirkė­jas pla­čiau at­veria pi­ni­ginę, nes no­ri įsi­gy­ti ko­ky­bišką ir svei­katą tau­so­jantį įren­ginį.

Žmo­nių pa­si­rin­kimą le­mia metų lai­kas. Nors se­na lie­tu­vių liau­dies pa­tarlė ro­ges ra­gi­na ruoš­ti va­sarą, šil­dy­tu­vus pirkė­jai ima graibs­ty­ti tik orams at­vėsus. Prekybi­nin­kai pa­ste­bi, kad tuo me­tu jų po­rei­kis išau­ga ko­ne 95 pro­c. Ru­denį, kai pra­de­da­ma šil­dy­ti, pa­klau­si tam­pa dar vie­na prekė – orą drėki­nan­tys įrenginiai.

Ma­žiau reik­liems var­to­to­jams pa­kan­ka pi­ges­nių oro drėkin­tuvų, skirtų vie­nam kam­ba­riui ir ne­tu­rin­čių jo­kių pa­pil­domų funk­cijų, ta­čiau vis po­pu­lia­res­ni tam­pa bran­ges­nie­ji, už ku­riuos ne­gai­li­ma 150 eurų ir dau­giau.

„Aukš­tes­nio ko­ky­bi­nio ly­gio drėkin­tu­vai tu­ri re­gu­lia­to­rius, ku­rie au­to­ma­tiš­kai įjun­gia drėkin­tuvą rei­ka­lin­gu me­tu. Juo­se yra ir oro drėgnu­mo in­di­ka­to­riai, bak­te­rijų nai­ki­ni­mas. To­kie drėkin­tu­vai daž­niau­siai tin­ka­mi di­desnėms pa­tal­poms“, –pastarųjų pra­na­šu­mus var­di­jo „Se­nukų“ at­sto­vas. Klien­tai, aky­lai se­kan­tys naujo­ves, vis daž­niau pirš­tu du­ria ir į kvapų sklei­dik­lius, dar va­di­na­mus aromatiniais di­fu­zo­riais. Tai ele­gan­tiš­ki ir kom­pak­tiš­ki apa­ra­tai, skleid­žian­tys lengvą van­dens dulksną, pri­so­tintą ete­ri­nių aliejų aro­ma­tu.

Vei­ki­mo me­tu įren­gi­nys nau­do­ja la­bai ma­žai elekt­ros ener­gi­jos. Ja­me įdieg­tas ap­sau­gos me­cha­niz­mas aki­mirks­niu iš­jun­gia prie­taisą, kai tal­pyk­lo­je ne­be­lie­ka van­dens ir aro­ma­tingų med­žiagų mi­ši­nio, todėl prie­taisą nau­do­ti gyvenamosiose pa­tal­po­se ne tik la­bai svei­ka, kom­for­tiš­ka, bet ir sau­gu.

Be pra­ktinės nau­dos, na­mus, dar­bo vietą ar bet ko­kią erdvę di­fu­zo­riai už­pil­do jau­ku­mu, ra­my­be ir švie­sa.

„Tik­rai taip – švie­sa. Šie prie­tai­sai tu­ri in­teg­ruotą LED ap­švie­timą, todėl ga­li veik­ti ir kaip nak­tinė lem­pa. Tie­sa, nak­ties me­tu ap­švie­timą ga­li­ma ir iš­jung­ti“, – pa­ta­ri­mus da­li­jo ir at­sa­kin­gai ruoš­tis šal­ta­jam metų lai­kui kvietė A.Ne­ver­daus­kis.

Tu­rin­tie­siems lau­ko te­rasą ir no­rin­tie­siems il­ges­nius va­ka­rus pra­leis­ti lau­ke „Senukų“ spe­cia­lis­tas pa­ta­ria įsi­gy­ti te­ra­si­nių inf­ra­re­di­nių šil­dy­tuvų, tar­kim, „Infra­ca­lor“. Ita­liš­ki aukš­tos ko­kybės inf­ra­re­di­niai šil­dy­tu­vai ski­ria­si nuo kitų – šilu­ma sklin­da kaip saulės švie­sa. Tai ne tik suteikia kom­for­to sėdint lau­ke vėsiais va­ka­rais, bet ir iki trijų kartų pa­di­di­na prie­taisų efek­ty­vumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Reklama

SUSIJUSIOS NAUJIENOS