D. Arlauskas: tikimės, kad bus mažiau popsuojama ir labiau palaikomi verslininkai | KaunoDiena.lt

D. ARLAUSKAS: TIKIMĖS, KAD BUS MAŽIAU POPSUOJAMA IR LABIAU PALAIKOMI VERSLININKAI

Lietuvos darbdavių konfederacijos (LDK) prezidentas Danukas Arlauskas sako iš naujų valdančiųjų besitikįs didesnio verslininkų palaikymo.

„Ganėtinai netikėti rezultatai (rinkimų – ELTA), todėl kad buvo tiek išdalinta pinigų, pensijos, vaiko pinigai padidinti, išdalinti šiaip žmonėms ir ieškantiems darbo, bet nesuveikė. Šioje vietoje kyla įdomių pamąstymų, tai ko reikia žmonėms, ar dar daugiau pinigų iš valstybės, neuždirbtų paslaugų, ar tikrai žmonės supranta, kad reikia realių veiksmų, o ne tik kalėdinių saldainių dalinimo?“, – Eltai sakė D. Arlauskas.

„Dar neatsekėme, ar per mažai davė dovanėlių, ar visgi žmonės vertina, kad reikia ne dovanėlių, o realių veiksmų, kurie išjudins mūsų ekonomiką“, – pridūrė jis.

Iš naujos valdžios jis tikisi daugiau dialogo su verslu.

„Tikimės labai paprastų dalykų. Pirma, kad būtų mažiau popsuojama ir būtų labiau palaikomi verslininkai, kurie kuria darbo vietas ir padėti užkariauti naujas rinkas. Iki šiol neturime normalios ekonominės diplomatijos, normalios struktūros, kuri padėtų mūsų įmonėms pardavinėti užsienyje prekes. Šiai valdžiai iššūkis be galo didelis. Bet svarbiausias klausimas, ar bus tariamasi su verslu, ar bus galvojama, kaip su buvusia valdžia“, – teigė D. Arlauskas.

LDK prezidento teigimu, pandemijos akivaizdoje verslas norėtų ir suprantamesnių sprendimų.

„Grįšiu prie paskutinių dviejų „Žalgirio“ rungtynių, kai buvo 5 tūkst. žiūrovų. Man buvo nonsensas. Mažose, kur 10 vietų, baruose ribojamas laikas, o čia 5 tūkst. Akivaizdu, kad valdžia nenorėjo riboti, nes norėjo Kaune laimėti rinkimus, o jei nori laimėti rinkimus, tai visi metodai yra leistini.

Norime, kad būtų daugiau galvojama apie loginius sprendimus ir jie būtų verslui suprantami. Mes nematome, kad sudėtingų veiksmų reikėtų imtis, pakankamai viskas aišku ir žmonės tampa vis labiau atsakingi. Ko nenorime, tai labai nenuoseklių žingsnių“, – kalbėjo D. Arlauskas.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, daugiausia mandatų – 50 – būsimajame Seime turės konservatoriai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 32 mandatus, socialdemokratai – 13 mandatų, Liberalų sąjūdis – irgi 13, Laisvės partija – 11, Darbo partija – 10, Lietuvos lenkų rinkimų akcija Krikščioniškų šeimų sąjunga ir socialdarbiečiai turės po 3 mandatus, po 1 mandatą turės Lietuvos žaliųjų partija ir partija „Laisvė ir teisingumas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Algirdas

Teisingai, reikia remti verslynykus, panaikinti pelno mokestį, nes surado 100 vergų, kurie valstybei sumokės po 15%

Sausio 13 oji

Na jau,na jau Danuk,neverk! Kaip tik dabar, jūs laukinio kapitalizmo darbdaviai, popsuosite eiliniams Lietuvos žmonėms! Prasidarykite plačiau savo kišenes,nes dabar viskas byrės į jas,nes ankstesnė valdžia kažkodėl buvo pradėjusi remti ubagus,kuriems apsisuko protelis ir jie nusprendė,kad kita valdžia bus dar geresnė ir dosnesnė,bet jau šaukštai po pietų,nes jų gali ir nebebūti!!!

issiziok verslianyke ir lauk

liberastai duos tau palaikyt.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS