Dalis bankroto procedūrų gali brangti | KaunoDiena.lt

DALIS BANKROTO PROCEDŪRŲ GALI BRANGTI

  • 0

Bankrutuojančios įmonės nebegalės skolų iš savo užsienio partnerių prisiteisti Lietuvoje. O kadangi teikti ieškinius užsienio teismams gana brangu, mažiau atgaus ir bankrutuojančių bendrovių kreditoriai, rašo "Verslo žinios".

Advokatų kontoros "Verum" vadovaujantis partneris ir advokatas Mindaugas Šimkūnas sakė, kad iki šiol bankrutuojančios įmonės teikė ieškinius Lietuvos teismams. Jo teigimu, Europos Teisingumo Teismo (ETT) sprendime išaiškino, kad pagal bankrutuojančios įmonės buveinės vietą teismui gali būti reiškiami tik tie reikalavimai, kurie tiesiogiai kyla iš bankroto bylos arba yra glaudžiai su ja susiję.

"Pasak ETT, reikalavimams dėl skolos iš bankrutuojančios įmonės debitorių priteisimo turėtų būti taikomos bendrosios teismingumo taisyklės. Kitaip tariant, bankrutuojančių įmonių administratoriai nebegalės vadovautis iki šiol įprasta praktika reikšti ieškinius bankrutuojančios įmonės skolininkams dėl skolos priteisimo pagal bankrutuojančios įmonės buveinę vietos teismui", - sakė "Verum" advokatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS