Didžiausi Lietuvos žemvaldžiai: karaliauja R. Karbauskis | KaunoDiena.lt

DIDŽIAUSI LIETUVOS ŽEMVALDŽIAI: KARALIAUJA R. KARBAUSKIS

  • 24

Didžiausi Lietuvos žemvaldžiai yra valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Kabauskis, verslininkas Darius Zubas ir investicinis fondas „Fixed Yield Invest Fund“, pirmadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Anot tyrimo autorių, R. Karbauskis per „Agrokoncerno“ įmonę ir kaip ūkininkas gali valdyti 22–24 tūkst. hektarų žemės.

Skelbiama, kad verslininkas D. Zubas per įmonę „Linas Agro Group“ valdo 7,4 tūkst. hektarų žemės, o lietuvių investuotojų fondas „Fixed Yield Ivest Fund“ – 6,4 tūkst. hektarų žemės.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė austrų kapitalo įmonė „Agroforst GmbH“ (5 tūkst. hektarų), penktoje – verslininkas Kęstutis Juščius (4,3 tūkst. hektarų).

Portalas delfi.lt teigia, kad sudarydamas sąrašą su žurnalu „Reitingai“ rėmėsi Registrų centro duomenimis, įmonių finansinėmis ataskaitomis, Mokesčių inspekcijos paviešintomis turto deklaracijomis, žiniasklaidoje skelbtais duomenimis, verslininkų ir žemės ūkio ekspertų komentarais.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Vanda

gerai kad yra toks didelis agro koncernas kitaip Lietuva būtų apaugusi šabakštynais nes žmonės dabar tingi net dėl savęs užsiauginti daržovių o kitiems kad dirba pavydi o antra ar ne Lietuvos ūkininkų užaugintas daržoves valgote prieš liedami pavyda gėriau pagalvokite su savo smegenėlėmis

>o

Nemanau. Čia mūsų brangiosios Magnolijos stogavusios skandinavus ir parsitempusios Ikėja bei Fortumą buvę darbeliai. Kadangi konservėm ir dėžutėm buvo gerai, o sutartys buvo sudarytos valstybės vardu, miškai iki dabar rėžiami net dulkės rūksta. Dar ir reklama ,,parduok mišką " per žiniasklaidą iki dabar spiegia visais kanalais

o

miskus pardave kas siandien karaliauja.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS