Dirbantieji individualiai jau svarsto veiklos alternatyvas | KaunoDiena.lt

DIRBANTIEJI INDIVIDUALIAI JAU SVARSTO VEIKLOS ALTERNATYVAS

  • 3

Dirbančiųjų pagal individualios veiklos pažymą apmokestinimą prilyginus darbo santykiams, dalis verslininkų rinksis kitą veiklos formą, o kiti pasitrauks į šešėlį, rašo „Verslo žinios“, remdamosi ekspertų ir rinkos dalyvių vertinimais.

„Jei GPM bus dar padidintas, dalis žmonių galbūt apskritai atsisakys savo verslo ir ims ieškotis darbo, kiti taps bedarbiais, o treti galbūt pasitrauks į šešėlį“, – teigia „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Pasak VŽ, siekis vienodinti mokesčius nerimą kelia ir dirbantiems pagal verslo liudijimą.

BNS primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda pasiūlė didinti išlaidas socialinei apsaugai, o tarp lėšų šaltinių jis įvardijo ir didesnį su darbo santykiais nesusijusių pajamų apmokestinimą.

Prezidento patarėjas ekonomikos klausimais Simonas Krėpšta BNS sakė, kad teikiami pasiūlymai yra susiję su didesniu individualios veiklos, kapitalo prieaugio bei dividendų pajamų apmokestinimu.

Šiuo metu individualios veiklos pajamų, atskaičius išlaidas, apmokestinimas prasideda nuo 5 proc. ir laipsniškai didėja iki 15 proc.,kai metinės pajamos pasiekia 35 tūkst. eurų.

Pasak S. Krėpštos, siūloma ties šią riba nesustoti ir toliau nuosekliai didinti individualios veiklos apmokestinimą iki 20 proc., vėliau įsijungiant progresiniams gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Anonime, progresyvumas turi būt TOKS kad turčiui būtų geriau mokėti savo samdomajam daugiau, nei tą patį mokesčiams skirt! (o tam reikia progresyvumo laiptus per VDU išreikšt)

Anonimas

progresiniai mokeaciai ? NET JUOKAS NEIMA DEL TOKIU NESAMONIU !!!!!!!!!!!!!!!!!! kiek % sumoka gaunantis MIN ir kiek MUSU bet koks MILIJONIERIUS ? DURNIU LAIVAS !!!!!!!!!!!!!!!

Juokas pro ašaras

Amžina kova - vakstybinis UAB-as prieš šalies piliečius mokesčių mokėtojus. Valstybinio UAB-o tikslas kaip galima žemiau nusmaukti mok.mokėtojų kelnes, kad galima būtų patogiau juos paimti į išangę, o mok.mokėtojų tikslas nepasiduoti žaginimui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS