Einant į Seimą parlamentarams galimybių paso kol kas neprireiks | KaunoDiena.lt

EINANT Į SEIMĄ PARLAMENTARAMS GALIMYBIŲ PASO KOL KAS NEPRIREIKS

Seimo Statuto pataisos, reikalaujančios iš Seimo narių galimybių paso prieš patenkant į parlamento rūmus, kol kas įstrigo.

Ketvirtadienį šio klausimo svarstyme paskelbta pertrauka iki kito posėdžio, kurios Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos vardu paprašė parlamentarė Ligita Girskienė.

Statuto pataisas parengęs Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma mano, kad Seimo nariai dėl pandemijos turi laikytis tokių pat reikalavimų kaip ir kiti piliečiai.

Jo nuomone, tokio reikalavimo įgyvendinimas nebūtų apsunkinimas parlamentarams. J. Razmos teigimu, užtektų galimybių pasą parodyti atsakingam kanceliarijos darbuotojui, tai būtų sistemoje užfiksuota ir jo nereikėtų kasdien rodyti.

Jis priminė, kad šiuo metu Seimo nariai turi nuolat rodyti galimybių pasą, jei nori patekti į Seimo kavinę.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad dar reikėtų diskutuoti dėl Statuto pataisų, reikalaujančių iš Seimo narių galimybių paso, norint patekti į parlamento rūmus.

Jos teigimu, Seimo narių neįleidimas į Seimo salę, remiantis galimybių pasu, galėtų prieštarauti Konstitucijai.

„Norėtųsi man dar išgirsti teisės ekspertų nuomonę šiuo klausimu, nes tiek, kiek man teko konsultuotis, visgi verdiktas yra toks, kad Seimo narių neįleidimas į Seimo salę, remiantis galimybių pasu, galėtų prieštarauti Konstitucijai. Todėl dar diskutuosime“, – ketvirtadienį sakė ji žurnalistams Seime.

Seimo vadovė negalėjo pasakyti, kiek būtų tokių Seimo narių, kurie neturi galimybių paso, tačiau mano, kad tai yra vienetai.

Seime svarstomos Statuto pataisos numato, kad norint įeiti į parlamento rūmus, tautos atstovai turėtų pateikti dokumentą, įrodantį, kad buvo paskiepyti, gavo neigiamą tyrimo rezultatą arba persirgo COVID-19, tai yra galimybių pasą ar ES COVID pažymėjimą.

Jeigu Seimo narys negalėtų dalyvauti Seimo rūmuose vykstančiame Seimo posėdyje, Seimo komiteto ar komisijos posėdyje, nes nepateiktų šių dokumentų, būtų laikoma, kad posėdis praleistas be svarbios pateisinamos priežasties.

Dokumentas, įrodantis, kad Seimo narys buvo paskiepytas, gavo neigiamą tyrimo rezultatą arba persirgo COVID-19, Seimo nariams būtų reikalingas ir kontaktiniu būdu uždarose patalpose organizuojant susitikimus su rinkėjais.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Šventoji inkvizicija

Šventoji inkvizicija

ne kitaip

Jau visai nesuprantu; mums į Maxsimą paso reikia, o seimūnai į Seimą eina be paso, nes kitaip jų teisės bus suvaržytos. Ot blin. Gal nuspręskime kokiai savaitei ir mes niekur neiti, kur reikalaus GP. Pažiūrėsim kas gausis

ALGIS

Seimo šundaktariai virkauja , kad jiems bus atimta galimybė vykdyti savo pareigas , O AR PATYS PADARO VISKĄ , KAD GALĖTŲ VYKDYTI TAS PAREGAS, PASIRODO , KAD NE man susidarė įspūdis , kad pagrindinė jų pareiga koloboruoti su amerikonais .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS