Ekspertai: būsimąjį šildymo sezoną kainos bus nedidelės | KaunoDiena.lt

EKSPERTAI: BŪSIMĄJĮ ŠILDYMO SEZONĄ KAINOS BUS NEDIDELĖS

Energijos išteklių biržos operatorės „Baltpool“ atstovas sako, kad krentant biokuro kainoms galima tikėtis, jog artėjantį šildymo sezoną, palyginti su pernykščiu, šilumos kainos išliks nedidelės.

„Turint omeny visą tą kontekstą, apie kurį kalbėjau, ateinantis šildymo sezonas bus nedidelių kainų sezonas“, – trečiadienį žurnalistams teigė „Baltpool“ Prekybos vadovas Vaidotas Jonutis.

Remdamasis Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) nustatyta vidutinė spalio mėnesio centralizuotos šilumos kaina – 7,14 cento už kilovatvalandę (kWh) – V. Jonutis prognozuoja, jog artėjantis šildymo sezonas kainomis turėtų būti panašus į 2021–2022 metų žiemą.

Anot V. Jonučio, šildymas kitą sezoną turėtų kainuoti vidutiniškai apie 7,5 cento už kWh (be PVM) – 15–20 proc. mažiau nei praėjusį.

„Kai kuriuose miestuose gali būti ir žemesnė kaina, ir aš manau, kad keturiuose iš penkių didžiųjų miestų (Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje – BNS) ta kaina bus dar mažesnė“, – sakė V. Jonutis.

Jo teigimu, žiemą biokuro kainos gali padidėti, tačiau jų augimas būtų „palyginti nedidelis“.

„Baltpool“ prekybos vadovas sako, kad maždaug pusmetį krentanti biokuro kaina yra pasiekusi „keistą tendenciją“, o bandomuoju režimu veikianti Vilniaus kogeneracinė jėgainė (VKJ) rinkoje šoko nesukėlė. 

„Atrodo, prasidėjo šildymo sezonas, bet spotinė rinka visiškai nereaguoja į kainos kilimą. Įdomiausia tai, kad sandoriai, kurie buvo sudaryti šildymo sezono pradžioje – gegužės, birželio mėnesiais – kainos tuo metu buvo didesnės nei yra dabar“, – sakė V. Jonutis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

šiandien jau šilumos tinklai agituoja jungt šyldima o aš prisiminiau posaki šūdas ir pukuose atšala ,o namuose ir senos statybos ir naujos atviri laiptinių butu langai.

yja

kai iš tiesų atpigs tada ir kalbėkit, nereik iš žvaigždžių ateitį spėt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS