Eurostatas: BVP nuosmukis Lietuvoje – didžiausias ES | KaunoDiena.lt

EUROSTATAS: BVP NUOSMUKIS LIETUVOJE – DIDŽIAUSIAS ES

  • 5

Lietuvos bendrojo vidaus produkto (BVP) nuosmukis pirmąjį šių metų ketvirtį buvo didžiausias Europos Sąjungos (ES) šalyse, rodo išankstiniai Eurostato duomenys.

Lietuvos ekonomika pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu metu pernai, smuko 3,7 proc., kai visoje ES vidutiniškai augo 1,2 proc., o tik euro zonoje – 1,3 procento.

Lietuvos BVP per ketvirtį smuko 3 proc., vidutiniškai visoje ES ji augo 0,2 proc., o tik euro zonoje – 0,1 procento.

Latvijoje BVP per metus augo 0,3 proc., o per ketvirtį – 0,5 procento. Estija naujausių duomenų kol kas nepateikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tai arba kadabra

Dar apsukinkit verslą, tai dar blogiau bus pasižiūrėkite ką pridarete. Per pandemija daug žmonių sėdėjo ant socialinių ir bedarbio pašalpų, kita dalis dirbo nuotoliniu būdu . Verslas, kuris neturėjo galimybės dirbti bankrutavo. Reiškia neatnešė į biudžetą nieko, dar jam teko mokėti atleistiems darbuotojams nedarbo išmokas. Po tokio šalti dušo , tie kurie bankrutavo išvyko į kitas šalis laimės ieškoti arba daugiau nebenori prasidėti su verslu, kai tenka pačiam apmokėti kitų padarytas klaidas arba mokėti baudas už kažkieno priveltas klaidas . Pas mus tik valstybės tarnybą šventa karvė, kuri retai patenka į tą mėsmalė , o privatus verslus turi tiek reglamentavimo, atsakomybės, netobulų įstatymų, kad turi ištisai galvoti kaip dirbti, kad netaptum nusikaltėlių. Tai yra, ekonominiai nusižengimai, net smulkūs traktuojami kaip nusikaltimai, kurie įstatyminė bazėje būna prilyginti beveik kaip nužudymui ar turto prievartavimui, plesimui ar pan. Nors iš esmės tai visiskai skirtingi dalykai

Šimonytės vyriausybė pati blogiausia !

Dar vienas FAKTAS !

Taigi

kai vagi nuo pliuso - nieks nedraudzia ir nuo minuso vogti!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS