G. Landsbergis: uždrausdama importą iš Lietuvos Baltarusija įsivedė sankcijas sau | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: UŽDRAUSDAMA IMPORTĄ IŠ LIETUVOS BALTARUSIJA ĮSIVEDĖ SANKCIJAS SAU

Uždrausdama įvairių prekių importą iš Lietuvos į Baltarusiją šios šalies valdžia įvedė sankcijas savo žmonėms, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras.

„Įsivedė sau sankcijas. Kitaip negalėčiau to pavadinti (...) Tai yra savo pačių žmonių sankcionavimas“, – penktadienį BNS teigė Gabrielius Landsbergis.

„Tų produktų, kurių jiems, ko gero, labiausiai reikia, jie nusprendė atsisakyti. Tiesą sakant, tie kiekiai iš Lietuvos nėra labai dideli Lietuvos pagamintų produktų, bet vis tiek jiems kils kainos, tų produktų bus dar mažiau“, – tvirtino jis.

Pasak G. Landsbergio, šis sprendimas privers tą Lietuvos verslo dalį, kuri eksportavo savo produktus į Baltarusiją, juos nukreipti kitur.

Tačiau ko siekia pati Baltarusija bandydama save izoliuoti? Manau, kad suskaldyti tuos pačius Vakarus (...)

 

„Mūsų ekonomikai, kad ir nedidelė, bet diversifikaciją skatinanti priemonė. Kitaip tariant, net tas nedideles prekių grupes, kurios pasiekdavo Baltarusiją, nukreipsime kitur“, – BNS sakė užsienio reikalų ministras.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio teigimu, šis Baltarusijos sprendimas turės įtakos ir Rusijos rinkai, nes būtent per šią šalį dažnai būdavo apeinamos Europos Sąjungos įvestos sankcijos Rusijai.

„Baltarusija buvo vieta, per kurią Rusija apeina sankcijas. Mes patys ne kartą kėlėme būtinybę sugriežtinti sankcijas Baltarusijai tam, kad Rusija negalėtų apeiti tų sankcijų“, – tvirtino parlamentaras.

„Tačiau ko siekia pati Baltarusija bandydama save izoliuoti? Manau, kad suskaldyti tuos pačius Vakarus, kad jie nepriimtų sprendimų, kurie jai gali būti dar skaudesni“, – svarstė jis.

Baltarusija ketvirtadienį pranešė stabdanti įvairių prekių importą iš Lietuvos, taip atsakydama į tai, kad jos kaimynė uždarė dar du pasienio kontrolės punktus.

Šio mėnesio pradžioje Lietuva, motyvuodama saugumo sumetimais, uždarė Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, o pernai vasarą – Šumsko ir Tverečiaus punktus. Šiuo metu Lietuvos pasienyje su Baltarusija veikia tik Medininkų ir Šalčininkų punktai. 

Minskas ketvirtadienį pareiškė, jog naujasis importo draudimas taikomas įvairioms prekėms, įskaitant maistą ir alkoholį, drabužius, buitinę techniką, automobilių dalis ir statybinę įrangą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

o kai lietuva ivede sankcijas baltarusijai, tai sau pakenkem, ar ne/

Grybas

O įvesdami sankcija Rusijai ne sankcionavai savo žmonių debiloide anūke

Taigi

pas tarakonus pavasaris - bulbos baigiasi, sodmenų neturi, šnapsas baigiasi, varys samagoną, gadins kepenis, o drabužius siūdinsis iš maišinės drobės...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS