G. Nausėda apie mokestinius siūlymus: esame pasirengę kompromisams | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA APIE MOKESTINIUS SIŪLYMUS: ESAME PASIRENGĘ KOMPROMISAMS

Seimo Biudžeto ir finansų komitetui (BFK) trečiadienį nepritarus prezidento Gitano Nausėdos iniciatyvai dėl laikino gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifo mažinimo šiais metais, šalies vadovas sako, kad jo siūlomas paketas diskutuojamas su įvairiomis partijomis, ir šį klausimą bus galima bet kada sugrąžinti į Seimo salę.

„Tai yra tik vieno komiteto nuomonė. Mes šiuo metu diskutuojame šitą paketą su įvairiomis tiek valdančiąją koaliciją sudarančiomis partijomis, tiek opozicijos partijomis, ir šitą klausimą bet kada galime sugrąžinti į plenarinių posėdžių salę“, – trečiadienį spaudos konferencijoje Naujojoje Akmenėje sakė G. Nausėda.

„Svarbu, kad būtų ta diskusija, kuri tikrai yra verta rimtų parlamento debatų, kadangi kalbame apie labai esminį ekonominės politikos sprendimą tiek ideologiniu, tiek politiniu požiūriu ir, jeigu reikės, esame pasirengę ir kompromisams“, – pridūrė šalies vadovas.

G. Nausėdos teigimu, tai, jog reikalingi ne vien vienkartinių išmokų sprendimai, rodo ir Vokietijos pavyzdys.

„Vokietijos patirtis rodo, kad šiuo metu reikalingi ne tik vienkartinių išmokų sprendimai, bet taip pat ir mokestiniai sprendimai, kurie padėtų sušvelninti ekonomikos nuosmukį. Jie, beje, toje pačioje Vokietijoje yra taip pat laikino pobūdžio – galios, pavyzdžiui, pridėtinės vertės mokesčio sumažinimas būtent tokį laikotarpį, kokį mes siūlėme GPM tarifo sumažinimui – nuo šių metų liepos 1 iki gruodžio 31 dienos“, – sakė G. Nausėda.

Seimo BFK trečiadienį nepritarė G. Nausėdos iniciatyvai šiais metais laikinai sumažinti GPM tarifą, tačiau pritarė neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD) padidinimui.

Prezidentas siūlo laikinai sumažinti GPM tarifą visoms pajamoms iki 3 vidutinių darbo užmokesčių nuo 20 iki 15 proc. Taip pat šalies vadovas siūlo padidinti NPD nuo 350 iki 400 eurų šiais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS