G. Nausėda: GPM lengvata būsto paskoloms galėtų būti svarstoma | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: GPM LENGVATA BŪSTO PASKOLOMS GALĖTŲ BŪTI SVARSTOMA

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad daliai gyventojų patiriant sunkumų dėl augančių palūkanų normų, Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lengvata būsto paskoloms galėtų būti svarstoma, tačiau būtinas sisteminis požiūris.

„Šiuo metu žmonės patiria tam tikrų iššūkių, susijusių su didėjančiomis palūkanomis ir tai yra neišvengiama ir objektyvi pasekmė tam tikrų ekonomikos ir infliacijos pokyčių pastaruoju metu“, – žurnalistams Molėtuose ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

„Mes siūlome į šį dalyką žiūrėti plačiau – kaip žinote, yra mano iniciatyva dėl šeimos lengvatų, mokesčių lengvatų, papildomo neapmokestinamųjų pajamų dydžio už šeimoje auginamus vaikus. Būsto lengvata taip pat galėtų būti svarstoma, tačiau sistemiškai reikėtų žiūrėti į šitą problemą“, – kalbėjo prezidentas.

Seimas ketvirtadienį nepriėmė svarstyti opozicijos teiktos GPM įstatymo pataisos, kuria siūlyta numatyti lengvatą už sumokėtas būsto paskolų palūkanas.

Valstybės vadovas Seimo rudens sesijoje žada pateikti GPM įstatymo pataisą, įvedant papildomą NPD už vaiką, nepriklausomai nuo tėvų pajamų pobūdžio. Tuo pačiu Prezidentūra nesiūlo atsisakyti vaiko pinigų.

Lengvata valstybės biudžetui galėtų kainuoti 50–60 mln. eurų per metus.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė šį siūlymą vadino populizmu ir siejo su artėjančiais rinkimais. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė yra sakiusi, kad Prezidentūros siūlymas būtų „gręžiojimasis atgal“ ir tai nebūtų prasminga, be to, brangiai kainuotų.

Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat teigė, kad norint priimti prezidento pasiūlymą reikėtų rasti būdų didinti biudžeto pajamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ekonomistas

Prezidentas- ekonomistas ir klausant jo atrodo, kad jis tik ir taiko kaip pasakius, kad įtikti klausėjui, be jokio ekonominio mąstymo, tik pakenkt vyriausybei .Nesuprantu, kaip galima apie ekonominius dalykus kalbėti, nesusitikus su premjere, finansų ministre? Darant dėl Lietuvos, visi turi dirbti kaip vienas kumštis. Išeitis labai paprasta- reikia parodyti iškur, nuo ko nuimti finansavimą, arba būtina padidinti mokesčius. Viskas išsispręstų. ?Ko bijo pasakyti?

Anonimas

vieni gyvena GALVA ir neeme paskolos ! o kiti GLUSAI paeme !! ir kodel tas kur NEME TURI REMTI GLUSA kuris pasieme paskola ? ! KODEL klausimas !!!!!!

Kieno,bl.,

sąskaita,gražuoli???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS