G. Nausėda Seimui siūlo 50 eurų didinti NPD | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SEIMUI SIŪLO 50 EURŲ DIDINTI NPD

  • 7

Prezidentas Gitanas Nausėda teikia Seimui Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimus, kuriais siekiama didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) 50 eurų iki 450 eurų.

„Per pandemiją akivaizdžiai išaugo dirbančių asmenų pajamų nelygybė – skaudžiausiai nukentėjo tie, kurie uždirba mažiau, negalėjo dirbti per nuotolį, buvo priversti būti prastovose“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Numatyta, kad priimtas įstatymas įsigaliotų nuo 2021 metų liepos 1 dienos, o pakeistas NPD būtų retrospektyviai taikomas visoms metų pajamoms.

Pasak pranešimo, padidinus NPD, asmenys, uždirbantys minimalų mėnesinį atlyginimą (MMA), per metus gautų maždaug 120 eurų didesnes pajamas.

„Padidintas neapmokestinamasis pajamų dydis ne tik mažintų prielaidas dirbančiųjų skurdui, bet ir sustiprintų vidaus rinką, skatintų šešėlinės ekonomikos mažėjimą“, – sakė G. Nausėda.

Lietuvos banko balandžio mėnesį paskelbti tyrimo rezultatai parodė, kad per pandemijos sukeltą krizę nuo 4,2 iki 4,3 karto išaugo skirtumas tarp daugiausiai ir mažiausiai uždirbančių Lietuvos gyventojų.

Prezidento teigimu, NPD augimas taip pat turėtų neatsilikti nuo MMA augimo. Šis buvo padidintas nuo šiemet sausį ir, tikėtina, didės nuo 2022 metų sausio.

G. Nausėda NPD didinimą inicijavo ir pernai bei sulaukė pritarimo Seime – NPD tuomet padidintas 50 eurų iki 400 eurų. Pakeitimai įsigaliojo praėjusių metų liepą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

ogi kaip tik reike mazinti iki simto eur ,o atskaitinet nuo simto eur mokescius

Įteisinkime zoofiliją ir nekrofiliją

O kodėl Manekenas sumažino Lietuvos centrinio banko pasiūlymą didinti 62Eurais?

Klpd.

Na taip, didinkim mūsų biedno biudžeto sąskaita o verslas(ne 'nykštukinis' o stambus) tik džiaugsmingai rankom plos. O va kodėl jie NEDIDINA ATLYGINIMUS SAVO PELNO SĄSKAITA? Dar ir mokesčius suvelia..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS