G. Skaistė atsakė prezidentui: galimybių langas mokesčių pakeitimams vis dar yra atviras | KaunoDiena.lt

G. SKAISTĖ ATSAKĖ PREZIDENTUI: GALIMYBIŲ LANGAS MOKESČIŲ PAKEITIMAMS VIS DAR YRA ATVIRAS

Finansų ministrė Gintarė Skaistė nesutinka su prezidento Gitano Nausėdos išsakyta mintimi, kad šiai Vyriausybei galimybės įgyvendinti mokestines reformas ima užsiverti, kadangi artėja nauji Seimo rinkimai. Ministrė pabrėžė, kad Vyriausybė nenorėjo mokestinių pakeitimų vykdyti per pandemiją.

„Turbūt pandemijos įkarštyje keisti mokesčius praėjusią Seimo sesiją, ko gero, nebuvo išmintinga. Buvo nuspręsta tai atidėti šiam rudeniui. Matome, kad pandeminė situacija jau stabilizavosi ir vakcinacijos procesas irgi pakankamai sparčiai vyksta. Buvo nutarta pristatyti mokestinius įstatymus spalio mėnesį“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo G. Skaistė.

Finansų ministrės manymu, dabar yra tinkamas laikas mokesčių pakeitimams.

„Man atrodo, tai vis dar yra galimybių langas šiai Vyriausybei, turime pakankamai didelį laiko tarpą iki kitų Seimo rinkimų. Man atrodo, atnešti išdiskutuotus, sisteminius pakeitimus yra pats laikas“, – įsitikinusi ji.

Pasak G. Skaistės, tam tikrų pokyčių biudžeto surinkime bet kuriuo atveju reikės siekti, kadangi buvo priimti tam tikri politiniai įsipareigojimai dėl išlaidų didinimo.

„Jeigu mes turime sutarimą dėl medikų, mokytojų darbo užmokesčio didinimo sparčiau negu auga ekonomika, tam taip pat reikia papildomų lėšų. Jeigu norime tą susitarimą vykdyti, turbūt reikės ir tam tikrus mokestinius pakeitimus padaryti“, – sako finansų ministrė.

ELTA primena, kad trečiadienį su Seimo pirmininke ir valdyba susitikęs šalies vadovas G. Nausėda pabrėžė, kad mokesčių pakeitimus reikia pradėti įgyvendinti jau šioje parlamento rudens sesijoje.

„Jau savo metiniame pranešime atkreipiau dėmesį, kad mokesčių reformai langas pamažu užsiveria, nes politinė kadencija artėja į pabaigą. Jeigu norime esminių mokesčių sistemos korekcijų, turime tai padaryti dabar“, – po susitikimo su Seimo pirmininke ir valdyba trečiadienį kalbėjo G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

I dekretines atostogas neužilgo išeis ši ponia taip atrodo.Nenešiokite kaukes, deguonies trūksta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS