Griežtins bausmes už netinkamą bepiločių orlaivių naudojimą | KaunoDiena.lt

GRIEŽTINS BAUSMES UŽ NETINKAMĄ BEPILOČIŲ ORLAIVIŲ NAUDOJIMĄ

  • 0

Vyriausybė sutinka, kad už netinkamą bepiločių orlaivių naudojimą būtų skiriamos griežtesnės nuobaudos.

Trečiadienį ministrų kabinetas pritarė Susisiekimo ministerijos parengtam Vyriausybės nutarimo projektui, kuriuo siūloma pritarti Seimo narių Viktoro Fiodorovo, Valdo Skarbaliaus, Vytauto Gapšio ir Dariaus Ulicko parengtiems Administracinių nusižengimų kodekso bei Aviacijos įstatymo pakeitimo projektams bei atskirai Seimo nario Arvydo Anušausko parengtiems minėtų įstatymų pakeitimų projektams.

„Projektais prašoma pakeisti Administracinių nusižengimų kodeksą, kuris numato sankcijas dėl bendros aviacijos lėktuvų naudojimo taisyklių ir bepiločių orlaivių naudojimo taisyklių pažeidimus. Sankcijos už šiuos pažeidimus yra griežtinamos ir, Susisiekimo ministerijos nuomone, Seimo narių siūlymui iš esmės galima pritarti“, - trečiadienį Vyriausybės posėdyje sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Už bendrosios aviacijos lėktuvų naudojimo taisyklių pažeidimą siūloma baudą padidinti nuo 300 iki 500 eurų, o už bepiločių orlaivių naudojimo taisyklių pažeidimą - nuo 100 iki 500 eurų.

Be to, pritarta siūlymui, kad už bepiločių orlaivių naudojimo taisyklių pažeidimą būtų galima konfiskuoti ne tik pažeidėjui priklausantį bepilotį orlaivį.

A.Anušauskas taip pat siūlė apibrėžti bepiločio orlaivio ir jo valdytojo sąvokas, tačiau tokiam siūlymui Susisiekimo ministerija nepritarė, nes, anot R.Sinkevičiaus, šias sąvokas apima šiuo metu naudojamas eksperimentinės kategorijos orlaivių apibrėžimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS