R. Vainienė: prekybininkai sutinka veiklą atlaisvinti palaipsniui | KaunoDiena.lt

R. VAINIENĖ: PREKYBININKAI SUTINKA VEIKLĄ ATLAISVINTI PALAIPSNIUI

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė sako, kad  prekybininkai sutinka veiklą atlaisvinti palaipsniui – pirmiausia galėtų pradėti veikti turintieji atskirus įėjimus iš lauko ir galintieji apriboti prekybos plotą iki 2 tūkst. kv. metrų.

Be to, pasak jos, vienam pirkėjui tenkantis ploto reikalavimas galėtų būti dvigubai didesnis, nei dabar taikomas maisto prekyboje – 30 kv. metrų.

„Sutiktume ir su 50 kv. metrų. Tikrai su didesniais saugumo reikalavimais galima pradėti“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda penktadienį BNS sakė R. Vainienė.

„Nėra pagrindo sakyti, kad parduotuvėse, kur net ir ploto reikalavimą siūlome didesnį, į kurias žmonės eina rečiau, kad ten atsiras didesnė rizika užsikrėsti nei dabar veikiančiose prekybos įmonėse“, – pridūrė ji.

Pasak jos, susitikime taip pat teirautasi, ar verslas sutiktų, jog veiklos būtų švelninamos pagal tas savivaldybes, kuriose sergamumas yra mažesnis, tačiau R. Vainienė sako, jog verslui toks kelias neatrodo prasmingas.

Susitikime su prezidentu dalyvavusi Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė BNS sakė, kad G. Nausėda pažadėjo vis dar uždarytų verslų likimą spręsti pirmadienį.

„Išsakėme visus savo skaudulius, savo situaciją, prezidentas su ja susipažino ir sakė, kad pirmadienį bus susitikimas prezidento su premjere Ingrida Šimonyte ir bus sprendžiamas mūsų likimas“, – BNS sakė J. Mačiulienė.

„Tikimės, kad jis bus palankus mums ir galėsime pradėti darbus. (...) Mes sakėme, kad galime teikti saugias paslaugas ir dirbti saugiai“, – pridūrė ji.

G. Nausėda sako, jog keičiantis pandeminei situacijai, reikia ieškoti saugios pusiausvyros tarp epidemiologinių ir socialinių bei ekonominių tikslų.

Pasak jo, verslas turi stiprinti saugaus veikimo standartus ir jų laikytis, kol visuomenė įgis kolektyvinį imunitetą – nuo to priklauso jo paties galimybės laisviau veikti, pranešė Prezidentūra. 

Vyriausybei trečiadienį nusprendus kol kas neleisti veikti kirpykloms ir nemaisto parduotuvėms su atskiru įėjimu, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sakė vis dėlto mananti, kad šis verslas galėtų atnaujinti veiklą. Ji pripažino, kad situacija, skirtingam verslui taikant skirtingus ribojimus, yra netobula.

Pasak ministrės, kitą pirmadienį Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje turėtų būti patvirtintas visas karantino atlaisvinimo planas, pakoreguotas pagal ekspertų ir kitas įžvalgas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

dauguma i pogrindi isejo dirbt ..

Anonimas

Taigi šį trečiadienį jau išsprendė....kam dar spręst pirmadienį...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS