Į Lenkiją apsipirkti traukiantys lietuviai išleidžia vis daugiau? | KaunoDiena.lt

Į LENKIJĄ APSIPIRKTI TRAUKIANTYS LIETUVIAI IŠLEIDŽIA VIS DAUGIAU?

  • 5

Pernai sausį–rugsėjį lietuvių išlaidos Lenkijoje siekė 271,3 mln. eurų ir buvo 17 proc. didesnės nei 2022 metais per tris ketvirčius, kai išleista 231,9 mln. eurų, rodo Lenkijos statistikos tarnybos duomenys, kuriuos skelbia „Verslo žinios“.

Didžiausias apsipirkimų Lenkijoje pakilimas buvo 2018 ir 2019 metais, kai atitinkamai išleista 359,4 mln. ir 367,1 mln. eurų. Prekybos suintensyvėjimas buvo nuslūgęs per pandemiją ir vėl ūgtelėjo 2022 metais, kai lietuvių išlaidos Lenkijoje siekė 315 mln. eurų. Praėjusių metų duomenys rodo, kad įsigyti įvairių prekių lietuviai į Lenkiją patraukia vis dažniau.

Nealkoholiniams gėrimams iš visų išlaidų tenka 16,2 proc., alkoholiui bei tabakui – 10,3 proc., o didžiausia dalis tenka  paslaugoms – 28,7 proc. ir ne maisto prekėms – 49,2 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tam yja

Kažin kurio prekybos centro pasamdytas svaisčioji nesąmones, maisto produktų, higienos produktų, statybinių prekių, degalų kokybė Lenkijoje ženkliai lenkia lietuviškų prekių kokybę, o kainos žemesnės.

Žemaitis

Kas ten Suvalkijoje (Lenkijoje) prie krautuvių kiurkso ir skaičiuoja: šitas iš snukio lietuvis, šitas gal, šitas tikrai ne ?

yja

tai kad ten nėra taip pigu kaip čia visi reklamuoja. Norint sutaupyt kelis eurus reik maišais tempt, o paskui, kaip toj reklamoj, šiukšlines maitint :( O ir maisto kokybė prastesnė nei lietuviška. Nors ir mūsų jau neachti - suprastėjo ryškiai. Apie kelionės išlaidas tai čia priklauso nuo mašinos apetito XD, bet viską įvertinus - neapsimoka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS