I. Šimonytė: biudžetas – geras rezultatas ribotų išteklių sąlygomis | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: BIUDŽETAS – GERAS REZULTATAS RIBOTŲ IŠTEKLIŲ SĄLYGOMIS

Seime patvirtintas 2024 metų valstybės biudžetas yra kompromisinis ir geras rezultatas ribotų išteklių sąlygomis, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Man atrodo, kad tai, ką pavyko pasiekti, yra geras kompromisas. Kažkur čia mačiau komentarą, kad biudžetas nėra tobulas, tai aš nežinau, ar iš viso būna tobulas biudžetas, nes visada kalbi apie neribotus norus ir ribotus išteklius. Tai tų ribotų išteklių sąlygomis Vyriausybė manau, kad pasiekė gerą rezultatą“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė I. Šimonytė.

Anot jos, biudžetas priimtas įvertinus neapibrėžtą kitų metų ekonominę situaciją, Mastrichto kriterijų, paramą Ukrainai, išlaidas Lietuvos gynybai ir daugelį interesų grupių poreikius.

Tikrai Vyriausybė ruošdama biudžetą ieškojo saiko tarp keleto ugnių, kurios tuo pačiu metu dega.

„Tikrai Vyriausybė ruošdama biudžetą ieškojo saiko tarp keleto ugnių, kurios tuo pačiu metu dega“, – sakė I. Šimonytė.

Trečiadienį šalies vadovo patarėjas Vaidas Augustinavičius sakė, kad biudžetas nėra tobulas, o prezidentas Gitanas Nausėda dar sprendžia, ar jį pasirašyti.

Seimas kitų metų biudžetą priėmė antradienį.

Valstybės pajamos kitais metais sieks 16,98 mlrd. eurų, o išlaidos – 20,6 mlrd. eurų. Deficitas sieks 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

As irgi noreciau tokio verslo, isleidai per daug ivedei mokesti. Truksta pinigu, ivedei mokesti. Kazka reikia suremontuoti, susimeskite. O patys sedi kelnias trina, dar laga gauna.

jo

o kiek kainavo zaliu rodykliu nuemimas dangstantis mistine europos direktyva? kiek kainuos grazinimas? kobel niekas nereikalauja zalos atlyginimo is seimo sukciu?

egles pervezimas 6km,sumokejo 16 tukstanciu,ar cia ne vagyst

Lietuvoje nera saziningu ,beveik visi vagia kur tik prisiliecia,miska ispardave,mokescius sukels ubagams,o ponai ir toliau vogs,niekas nemasto apie valstybes sauguma,prileido valkatu is visu pusiu,jau batkos samdiniai kele riauses vilniuje,visus ileidzia i lietuva,visiems dalija pilietybes,niekas nieko nekotroliuoja,visi kava geria ir algas ima sededami kabinetose,siknas niekas nejudina,simonke ciniskai elgesi su lietuvos zmonemis,nesiskaito ne su kuom,lipa per galvas paprastiems zmonems,save stato ,,,,KARALIEVA,,,,susidaro toks ispudis kad valdziai lietuvos nebereikia,rusiskos masinos vazinejas pilnai lietuvoje ir niekas nieko nezino,niekam neidomu,ka jie cia veikia,mus tik gasdina karu o patys ramiausiai sypsos kaip nevisprociai,kas nori pinigus tasko ,savivaldyba jokios atsakomybes neturi,kiek kas isleido pinigus ,turi po 30 ir iki 90 korteliu ir visiems gerai tipo,kada bus teisemi nariai kurie voge,vagia ir toliau savivaldybos lesas moketoju,kas juos tikrina,ogi niekas,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS