Inovatoriams regionuose paskirstyta 1,8 mln. eurų – dar numatyta 5,7 mln. | KaunoDiena.lt

INOVATORIAMS REGIONUOSE PASKIRSTYTA 1,8 MLN. EURŲ – DAR NUMATYTA 5,7 MLN.

  • 0

Lietuvos regionuose veikiančioms 11 mažų inovatyvių įmonių paskirstyta beveik 1,8 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) paramos lėšų.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė teigė, kad sulaukta didelio susidomėjimo, todėl nuspręsta finansuoti ne tik aukščiausius balus surinkusius 11 projektų, bet ir antruoju etapu – dar 36 projektus, kuriems padidinus kvietimo sumą bus skirta 5,7 mln. eurų.

„Tikimės, kad tai leis sukurti tokias technologijas, kurios padėtų tiek kasdieniame gyvenime, tiek profesinėje veikloje“, – pranešime sakė I. Paludnevičiūtė.

Finansavimą gavo Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestuose, Alytaus, Klaipėdos, Utenos, Mažeikių, Panevėžio ir Utenos rajonuose bei Kazlų Rūdoje veikiančios įmonės, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Projektais bus kuriamos ir vystomos medicinos, transporto, energetikos, žemės ūkio, dirbtinio intelekto ir kituose sektoriuje naudojamos inovatyvios technologijos. Pavyzdžiui, medicinoje bus kuriamas išmaniųjų marškinėlių prototipas ir klinikinių tyrimų saugumo bei efektyvumo patikrinimo priemonės, taip pat inovatyvus glitimo kiekio žmogaus organizme biojutiklis. Taip pat planuojama sukurti naujus ir tobulinti jau esamus vaistinius preparatus.

Energetikos srityje bus kuriama vertikali vėjo jėgainė, paskirstytų duomenų perdavimo ir apdorojimo sistema elgsenai atpažinti ir sprendimams priimti realiu laiku, taip pat kitos duomenų perdavimo sistemos.

Žemės ūkio srityje planuojama kurti dirbtiniu intelektu grįstą akmenų, trukdančių žemės ūkio veiklai, atpažinimo ir jų surinkimo maršruto sudarymo sistemą.

Projektams skiriama nuo 40 tūkst. iki 200 tūkst. eurų. Didžiausia galima suma patentavimo veiklai – iki 30 tūkst. eurų, o sukurto produkto parengimui rinkai – iki 80 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS