Institucijos atsižvelgs, ar verslas aptarnauja visus, ar tik galimybių pasą turinčius klientus | KaunoDiena.lt

INSTITUCIJOS ATSIŽVELGS, AR VERSLAS APTARNAUJA VISUS, AR TIK GALIMYBIŲ PASĄ TURINČIUS KLIENTUS

  • 1

Siekiant užtikrinti tinkamą COVID-19 ligos plitimo prevenciją ekstremaliosios situacijos metu, visos tikrinančios institucijos iki 2021 m. rugsėjo 12 d. privalės atlikti kontrolę, atsižvelgdamos į tai, ar verslo įmonės pasirinko aptarnauti visus, ar tik galimybių pasą turinčius klientus, nelaukdamos rugsėjo 13 d., kai šis reikalavimas taps privalomas.

Atliekant kontrolę bus vadovaujamasi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) du kartus per savaitę pateiktų sąrašų duomenimis. Svarbu pažymėti, kas visi NVSC surinkti duomenys bus tvarkomi tik kontrolės tikslais, saugomi iki 2021 m. rugsėjo 14 d. ir po to sunaikinti.

Atlikti tikrinimus yra pavesta savivaldybių administracijų direktoriams, Policijos departamentui, Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, NVSC, Valstybinei darbo inspekcijai, Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai atitinkamose veiklos srityse.

Primenama, kad apie savo apsisprendimą aptarnauti tik klientus, turinčius galimybių pasą, verslo įmonės turės pranešti NVSC, užpildydamos deklaraciją, kurią galima rasti NVSC interneto svetainėje adresu https:nvsc.lrv.lt/deklaracija.

Pateikdami šią deklaraciją, veiklos vykdytojai įsipareigoja paslaugas teikti ar aptarnauti tik tuos asmenis, kurie turi galimybių pasą. Ši deklaracija suteikia galimybę ūkio subjektams, teikiant paslaugas ir aptarnaujant asmenis, nesilaikyti kitų operacijų vadovo sprendimuose nustatytų reikalavimų, tokių kaip kaukių dėvėjimas, atstumų laikymasis, ploto ribojimai, lankytojų srautų valdymas. Šie reikalavimai tampa rekomendacinio pobūdžio. Tuo tarpu teikiant paslaugas visiems asmenims, nepriklausomai nuo to, ar jie turi galimybių pasą, ar ne, šių reikalavimų laikytis būtina.

Atkreipiamas dėmesys, kad galimybės atšaukti šios deklaracijos nėra, tai reiškia, kad nusprendus vykdyti veiklą tik galimybių pasą turintiems asmenims, šio principo turės būti laikomasi iki pat rugsėjo 13 d., kai šis reikalavimas taps privalomas visiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SAN

SPAUDIMAS SPAUDIMAS SPAUDIMAS... REŽIMAS JAU... JEI NEPASIDUODA VERSLAS SPAUDIMUI, INSTITUCIJIOS UŽĖS... GĖDA...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS