Institucijos pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo „fintech“ srityje | KaunoDiena.lt

INSTITUCIJOS PASIRAŠĖ MEMORANDUMĄ DĖL BENDRADARBIAVIMO „FINTECH“ SRITYJE

Pirmadienį devynios valstybės institucijos pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo ir keitimosi informacija valdant rizikas finansinių inovacijų ir finansinių technologijų („fintech“) srityje.

Memorandumo pasirašymą inicijavęs finansų ministras Vilius Šapoka sakė, kad Lietuva siekia tapti ne tik „fintech“ centru, bet ir jo rizikų suvaldymo centru.

„Prieš dvejus metus kalbėjome, kad tapsime „fintech“ centru. Tapome. Europos Komisija pripažino, kad tai yra viešosios politikos pavyzdys ir kitoms šalims. Bet to nepakanka. (...) Sieksime tapti finansinių technologijų rizikų valdymo centru“, - sakė V. Šapoka.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sakė, kad memorandumas prisidės prie tolimesnio „fintech“ vystymosi.

„Dabar esame („fintech“. - ELTA) įgyvendinimo stadijoje. Čia balansas rizikų ir tų naujovių, kurios ateina kartu su „fintech“, yra labai svarbus. Prie praktinio įgyvendinimo, tolimesnio šios srities vystymosi šis memorandumas prisidės. Manau, jis labai svarbus mums bandant suvokti šį naują reiškinį, nes tai yra ateitis, į kurią orientuosis visas finansų pasaulis“, - sakė V. Vasiliauskas.

Memorandumą pasirašė atstovai iš devynių institucijų: finansų ministras V. Šapoka, vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, Lietuvos banko valdybos pirmininkas V. Vasiliauskas, Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius Žydrūnas Bartkus, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktorius Antonis Mikulskis, Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris, Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė Edita Janušienė, Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktorius Raimondas Andrijauskas ir valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ direktorė Aurelija Mažintienė.

ELTA primena, kad V. Šapoka kelia tikslą, jog Lietuva taptų regiono „fintech“ centru. Tiesa, V. Vasiliauskas neseniai sakė, kad pastaruoju metu kilę bankų pinigų plovimo skandalai paveiks Lietuvos, kaip regiono „fintech“ centro, reputaciją.

Klausimą, kaip užtikrinti kiek įmanoma didesnį „fintech“ saugumą, kelia ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas. Po to, kai Lietuvos bankas Jungtinės Karalystės startuoliui „Revolut“ išdavė specializuoto banko licenciją, S. Jakeliūnas anksčiau kreipėsi į valstybės tarnybas dėl galimų „Revolut“ ryšių su Rusija. Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas teigė, kad S. Jakeliūno minima informacija buvo žinoma, potencialus investuotojas ilgai vertintas kompetentingų institucijų ir įvertintas kaip patikimas.

GALERIJA

  • Institucijos pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo „fintech“ srityje
  • Institucijos pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo „fintech“ srityje
  • Institucijos pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo „fintech“ srityje
Martyno Ambrazo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Marke

Jau is po euro ivedimo zinom kas yra memorandumas:))) zodziu hebra dyksi diena prastume,uzuot kad butu dirbe

SUSIJUSIOS NAUJIENOS