Investicijoms į žemės ūkio valdas – papildomos paramos lėšos | KaunoDiena.lt

INVESTICIJOMS Į ŽEMĖS ŪKIO VALDAS – PAPILDOMOS PARAMOS LĖŠOS

Projektų atrankos komiteto (PAK) posėdyje nutarta papildomai skirti paramą paraiškoms, kurios surinko vienodą atrankos balų skaičių, teigiama Nacionalinės mokėjimo agentūros pranešime (NMA).

Paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės „Investicijos į žemės ūkio valdas“ veiklos sritį „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“ buvo renkamos 2018 m. gruodžio 1-31 d. Iš viso šiuo laikotarpiu buvo pateikta 270 paraiškų.

Pasak Nacionalinės mokėjimo agentūros, pareiškėjai iš viso paprašė 37,29 mln. eurų paramos.

Minėtam laikotarpiui iš viso buvo skirta 30 mln. eurų paramos lėšų. Sudarius paraiškų pirmumo eilę, paaiškėjo, kad skirtos sumos užteko 80-56 atrankos balus surinkusioms paraiškoms. Tuo tarpu paramos lėšų pritrūko toms, kurios surinko vienodą 55 balų skaičių.

Kai įvertinus paraiškas pagal atitiktį atrankos kriterijams paramos užtenka tik daliai vienodą balų skaičių surinkusių paraiškų, NMA kreipiasi į Žemės ūkio ministeriją dėl papildomų lėšų skyrimo.

Sprendimą dėl šių paraiškų finansavimo priima PAK.

Vasario 8 d. PAK buvo priimtas sprendimas papildomai skirti 148 207,49 euro paramos. Būtent šios sumos nepakako, kad būtų finansuojamos visos 55 atrankos balus surinkusios paraiškos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS