Įsteigta Inovatyvios energetikos ir prekybos asociacija | KaunoDiena.lt

ĮSTEIGTA INOVATYVIOS ENERGETIKOS IR PREKYBOS ASOCIACIJA

  • 1

Mažmeninės prekybos degalais įmonės „Baltic Petroleum“, „Eniris“, „Kvistija“, „Viada LT“, Estijos elektromobilių stotelių įkrovimo tinklo vystytoja „Eleport“ ir biometano gamintoja „Tube Green“ įsteigė Lietuvos inovatyvios energetikos ir prekybos asociaciją (LIEPA).

Steigiamajame susirinkime asociacijos prezidente išrinkta teisininkė Kristina Čeredničenkaitė, ketvirtadienį pranešė LIEPA. Skelbiama, kad asociacija įkurta dėl sparčios mažmeninės prekybos degalais verslo transformacijos.

„Degalinės virsta moderniomis parduotuvėmis, siūlančiomis platų prekių ir paslaugų asortimentą. Netolimoje ateityje keisis ir prekyba degalais – ilgainiui mažėjant naftos produktų vartojimui, degalinės pasiūlys daugiau žaliosios energijos nuo elektromobilių įkrovimo iki biometano sunkiajam transportui“ – pranešime teigė K. Čeredničenkaitė.

Asociacija savo nariams atstovaus palaikant ryšius su valdžios institucijomis, dalyvaus ir teiks pasiūlymus teisėkūros procesuose, taip pat planuojama dalyvauti į įstatymus perkeliant naujos redakcijos europinę Atsinaujinančios energetikos direktyvą, teikti siūlymus Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymui, kvies jungtis ir kitas įmones.

K. Čeredničenkaitė nuo 2003 metų atstovauja fiziniams bei juridiniams asmenims teisiniuose procesuose, taip pat – Europos žmogaus teisių teisme (EŽTT), yra įtraukta į Lietuvos mediatorių sąrašą.

Registrų centro duomenimis, asociacija įkurta sausio 10 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

?

ir kiek mum kainuos eiline veltedziu asociacija?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS