JAV skyrus papildomą finansavimą, karinė parama Lietuvai išaugo iki 141 mln. dolerių | KaunoDiena.lt

JAV SKYRUS PAPILDOMĄ FINANSAVIMĄ, KARINĖ PARAMA LIETUVAI IŠAUGO IKI 141 MLN. DOLERIŲ

  • 0

Jungtinių Valstijų Kongresui patvirtinus papildomą finansavimo paketą, bendra Lietuvai skirta karinė parama 2022 metais padidės iki 141 mln. dolerių (142,6 mln. eurų), antradienį pranešė amerikiečių ambasada.

Ši suma yra 2,2 mlrd. dolerių vertės JAV paramos paketo dalis, skirto padėti Ukrainai ir 17 valstybių, kurios reikšmingai prisidėjo prie paramos Kyjivui, kovojančiam prieš Rusijos invaziją.

Pagalbos paketas skirtas Lietuvos kariuomenės atgrasymo ir gynybos nuo išaugusios Rusijos grėsmės pajėgumams stiprinti. Jis taip pat turėtų padėti papildyti Lietuvos karinius pajėgumus, kuriais Lietuva pasidalino su Ukraina.

„Lietuvos lyderystė regione ir karinė parama Ukrainos gynybai buvo itin svarbios Ukrainos žmonių kovoje atremiant Rusijos agresiją. Šis paramos paketas padės Lietuvai papildyti svarbius gynybos pajėgumus reikalingus valstybės apsaugai, o tai sustiprins ir NATO rytų sparną“, – pranešime sakė JAV ambasadorius Robertas Gilchristas (Robertas Gilkristas).

Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko teigimu, ši parama rodo, jog JAV įsipareigojimai regiono saugumui „išlieka tvirti ir auga“.

JAV karinės paramos programa yra skirta teikti dotacijas arba tiesiogines paskolas remti užsienio valstybių karinius poreikius – įsigyti gynybos įrangą, karinius mokymus ar paslaugas iš JAV.

Gairės: karinė parama Lietuvai, JAV parama, karas Ukrainoje, Robertas Gilchristas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS