K. Navickas: Lietuva nepirks trąšų iš agresorių | KaunoDiena.lt

K. NAVICKAS: LIETUVA NEPIRKS TRĄŠŲ IŠ AGRESORIŲ

Lietuva nepirks trąšų iš Ukrainai karą paskelbusios Rusijos ir ją remiančios Baltarusijos, pareiškė žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

„Lietuva neprekiaus tomis prekėmis ir su tomis valstybėmis, kurios yra agresorės. Ilgainiui, manau, trąšų kaina stabilizuosis ir nereikės jų pirkti iš agresorių“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą sakė K. Navickas.

„Kalbant apie pasirūpinimą trąšomis, Lietuva iki Rusija paskelbė karą Ukrainoje buvo apsirūpinusi apie 80 proc. trąšų poreikio“,  – teigė jis.

Ministras pabrėžė, kad dabar trąšų galima įsigyti ne tik Baltarusijoje, bet ir iš kitų šalių: „Priėjimas ir galimybės įsigyti trąšų yra, riboja šiandien jų kaina tą daryti“.

„Alternatyvos yra vienaip ar kitaip. Modernus ūkiai puikiai žino, kad yra įvairios agronominės technikos, kaip sumažinti derliaus praradimus taikant augalų kaitos dalykus, tarpinius pasėlius. Ten žemės ūkis ir eina“,  – pridūrė jis.

Lietuvos regionų frakcijos narys Valdemaras Valkiūnas žemės ūkio ministro klausė, kaip Lietuva elgsis žinant, kad kai kurios valstybės, pavyzdžiui, JAV paskelbė trąšas žemės ūkiui pirmo būtinumo preke ir netaikys draudimų jas pirkti iš Baltarusijos ar Rusijos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ai

Čia tas žemes ukio ministras kurys nesusikalba su ukininkais? Paveldosaugininkas agrarijus:)

matomai Navickas su LGBT aktyvu

vyriausybybes ir seimo agrastais , patys asmeniskai patres [apsiks] visems ukuninkams dirbamus laukus

Kęstas

Trąšų yra, bet jos bus brangios, todėl Prezidentui Nausėdai maisto užteks. Sako Prezidentas Nausėda. Dar jis sako, kad, kadangi trąšos labai brangsta, tai priverčia ūkininkus taupyti, mažiau trąšų dėti. Deja, dėl maisto brangumo taupyti reikia visiems. Maisto sąskaita. Ačiū Prezidentui Nausėdai, Broileriui ir jų sankcijoms. Stumdotės ten prie lovio, bandote kaimo boboms karingumu patikti, gaideliai jūs. (Mokslas-studijos-ekonomika)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS