K. Navickas tikisi, kad EK skirs paramą pieno gamintojams | KaunoDiena.lt

K. NAVICKAS TIKISI, KAD EK SKIRS PARAMĄ PIENO GAMINTOJAMS

Europos Komisijai (EK) atsisakius skirti paramą dėl smarkiai kritusių pieno supirkimo kainų nukentėjusiems Lietuvos ūkininkams, žemės ūkio ministras tikisi, kad parama vis tik bus skirta.

Kęstutis Navickas sako, kad pagalba Lietuvai galėtų būti numatyta kitame EK pakete, kuris yra ruošiamas. 

„Tikiuosi, kad šį kartą Komisija į mūsų prašymus atsižvelgs. Toliau dirbame diplomatiniais kanalais ir tikimės palankaus sprendimo“, – Seime parlamentarams antradienį teigė K. Navickas. 

K. Navickas teigė, kad šįkart derybose dėl paramos pieno sektoriui Lietuva kooperuojasi su Latvija. 

Pasak jo, latviai į Lietuvą dabar atveža trečdalį savo žaliavinio pieno, nes ten, skirtingai negu Lietuvoje, nėra „tokios apimties pieno perdirbimo pajėgumų“. 

Tas trečdalis pieno, kuris dabar keliauja į Lietuvą, sukels iššūkį pieno perdirbėjams, mes juos įspėjame, bet jie patys puikiai žino, ką su tuo reikia daryti.

Tačiau jis pabrėžė, kad Lietuva netrukus pajus Estijoje statomos naujos pieno perdirbimo įmonės, kurios dalininkė bus ir Latvija, padarinius.

„Tas trečdalis pieno, kuris dabar keliauja į Lietuvą, sukels iššūkį pieno perdirbėjams, mes juos įspėjame, bet jie patys puikiai žino, ką su tuo reikia daryti“, – kalbėjo ministras.

K. Navickas taip pat sakė, kad kooperavęsi ūkininkai už pieną gauna mažiau negu tie, kurie nepriklauso kooperatyvams.

„Taip, mes matome, kad kooperavęsi ūkininkai gauna mažesnę kainą, negu kooperatyvams nepriklausantys tą patį kiekį tiekiantys ūkininkai. Tai yra labai blogas dalykas. Mūsų darbuotojai, kurie turi institucinę atmintį, sako, kad buvo su pieno gamintojais nerašytas susitarimas, kad tokio ignoravimo nebus – kaip tik kooperatyvams bus pridedamas simbolinis, bet to neįvyko“, – teigė ministras.

„Darbiečio“ Viktorio Fiodorovo klausiamas apie žemdirbių bendruomenės menką pasitikėjimą juo, K. Navickas tikino, kad dialogas vyksta: „Kai aš pradėjau darbą, to pasitikėjimo buvo mažiau. (...) Dabar tas dialogas yra kitame kokybiniame lygyje“. 

Opozicija Seime yra pradėjusi rinkti parašus po interpeliacija K. Navickui. Jos iniciatoriai padėtį žemės ūkio sektoriuje vadina kritine ir abejoja ministro gebėjimu ją suvaldyti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pats ta žemės ūkį baigia nuvaryti į kapo duobe ir dar matai tikisi EK paramos… na BRAVO ką čia dar ir bepridursi!!!

ai

o man atrodo kad navickas paprasciausiai meluoja... ministro darbas yra skaiciuoti, o ne kazko tiketis ar viltis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS