Kaimo turizmo asociacija: šiame versle situacija skirtinga | KaunoDiena.lt

KAIMO TURIZMO ASOCIACIJA: ŠIAME VERSLE SITUACIJA SKIRTINGA

Kaimo turizmo asociacijos prezidentė Agnė Vaitkuvienė sako, kad šiame versle situacija dvejopa – viena vertus, poilsiaujančių kaimo turizmo sodybose netrūksta, tačiau renginius organizuojančių sodybų padėtis sudėtingesnė.

„Kaimo turizmo sektorių galima dalyti į dvi dalis: ramus poilsis ir renginiai. Ramus poilsis neblogai laikosi, žmonės važiuoja, atostogauja, pasirenka poilsį Lietuvoje, prie ežerų, gamtoje. Lyginti su praėjusiais metais, sezonas panašus, tik jis vėliau prasidėjo ir nežinome, kiek tęsis. Bet jeigu priemonė (medikų poilsiui Lietuvoje. – ELTA) suveiks, tai gali jis tęstis ir ilgiau“, – Eltai sakė A. Vaitkuvienė.

Tuo metu stovyklas, šventes ir kitokius renginius organizuojančios sodybos, pasak jos, išgyvena sudėtingesnį laikotarpį.

„Renginių sektorius laikosi blogai, nes dabar lietuvių šeimos išsibarsčiusios, dalis Anglijoje, dalis Norvegijoje ir tie žmonės atvykti negali, tai renginiai arba nukeliami, arba atšaukiami. Stovyklos irgi – ne visi nori išleisti vaikus į stovyklas, tas pats ir su verslo renginiais. Blogai tas, kad šitie renginiai sodyboje per vasarą mums leisdavo sukaupti tam tikrą rezervinių lėšų kiekį žiemai, užsiauginti lašinukus, už kuriuos ir patalpas šildydavome, ir darbuotojus išlaikydavome. Šiemet su tuo bus sudėtinga“, – sakė A. Vaitkuvienė.

Kalbėdama apie liepos pabaigoje pristatytą paramos medikų poilsiui priemonę, ji akcentavo, kad procesas dar tik prasidėjo.

„Dar tik pati pradžia. Jau žinau, kad jau vyksta rezervacijos, bet (...) dar anksti daryti išvadas“, – sakė A. Vaitkuvienė.

Jos teigimu, dalyvauti priemonėje ketina didžioji dauguma kaimo turizmo sodybų.

„Dalyvauti planuoja labai daug, apie 80–90 proc. Tiksliau – visos tos, kurios dirba ne sezono metu, nes dar rugsėjį visos dirba, o spalį, kai prasideda šildymo sezonas, daug ir užsidaro“, – sakė asociacijos prezidentė.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija pranešė, kad nuo rugsėjo 1 dienos iki lapkričio 30 dienos sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojai, teikiantys sveikatos priežiūros paslaugas, turės galimybę pasinaudoti 200 eurų parama poilsiui Lietuvoje.

Parama galės pasinaudoti licencijuoti medikai, kurių yra apie 35 tūkst., taip pat paramedikai, slaugytojų padėjėjai, laboratorijų darbuotojai. Priemonei skirta 10 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS