Kainų stebėtojai: toliau brango aukštesnės kokybės produktai | KaunoDiena.lt

KAINŲ STEBĖTOJAI: TOLIAU BRANGO AUKŠTESNĖS KOKYBĖS PRODUKTAI

Birželį, kaip ir gegužę, vidutinis pigiausių maisto produktų krepšelis toliau pigo (-1,7 proc.), o populiarių, gerai žinomų maisto produktų krepšelis toliau brango (+1,6 proc.), pranešė kainų palyginimo portalas Pricer.lt.

Per mėnesį, anot portalo, labiausiai atpigo pigiausi pomidorai (-31,9 proc.), obuoliai (-17,1 proc.) ir bananai (-14,6 proc.).

Birželio mėnesį atliktas portalo kainų tyrimas rodo, kad pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su gegužės mėnesiu, atpigo -1,7 proc. Pigiausių prekių krepšelis mažiausiai kainavo parduotuvėje „Norfa“ (48,99 euro), brangiausias e. parduotuvėje „Barbora“ (57,95 euro).

Per mėnesį žinomų prekinių ženklų vidutinis krepšelis pabrango 1,6 proc. Pigiausiai tyrimo krepšelį buvo galima įsigyti parduotuvėje „Maxima“ (37,15 euro), brangiausiai - parduotuvėje „Rimi“ (39,85 euro), teigiama pranešime.

Pricer.lt analitikai daro išvadą, kad toks pigiausių produktų krepšelio pigimas ir aukštesnės kokybės produktų brangimas - neatsitiktinis.

„Ekonomika Lietuvoje auga, vartojimas didėja, gyventojai gauna didesnes algas ir namų ūkiai pradeda jausti realų pajamų padidėjimą. Galima teigti, kad prekybininkai sąmoningai rinkai siūlo didesnį kokybiškų produktų asortimentą bei kelia aukštesnės kokybės produktų kainas, nes pirkėjai pasirengę daugiau išlaidauti.

Pigūs produktai paliekami konkurenciniam pranašumui įtvirtinti ir rinkodarai vykdyti, žemą kainą panaudojant komunikacijoje kaip pozicionavimą“, - rašoma portalų analitikų apžvalgoje.

Portalas kainas užfiksavo birželio 21 dieną Lietuvos prekybos centruose „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“ bei internetinėje parduotuvėje „Barbora“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vile

Aukstesnes kokybes toliau brango? O as pastebejau tokia tendencija: jeigu produktas paklausus,jis butinai brangsta, nors jo kokybe nesikeicia metai is metu. Perkate,reiskia patinka, tai galime kelti kainas tol,kol jus pirksite. Kai nustosite pirkti, kainas siek tiek nuleisime ir ziuresime kas bus toliau. Stai tokia prekybininku pozicija. Pvz. sviesto ir riebalu misinys "Saulute" visa laika paklausus, tai kele ir kele kainas, dakele iki 1,85 , pirkimas sumazejo, nuleido iki 1,79 ir tai zmones nebepuola pirkti, tai dabar daro nuolaidas. O stai daug men. nuolaidu sitam sviestui net nedare, nes vis tiek pirko.Aukstesne kokybe? Manau, kad zmones renkasi ir kokybe ir kiaina, o prekybininkui tik vienas kriterijus egzistuoja - kuo daugiau nuplesti. Paziurekite,kiek kainuoja uogos, pvz. tresnes ar kitos,ir kiek turguje (tik ne Silainiu, ten spekuliantai). Kai pasiziuriu,kiek "prekybininkai" uzdirba, tai i parduotuve4s stengiuosi eiti tik esant butinybei.

Viciunia iš Šančiu

Kai šitaip žmoneliai perka,galima sakyti šluoja,keista būtų,jei kainas laikytų vietoj.O ko žmonėms neišlaidauti?Pinigą 3,5 karto sumažino.Kiek gauni pajamų nieks nemato ,o kainos -matomos.Skaičius evrais ne LITAIS YRA NEDIDELIS.

Pilietis

Manau dauguma Lietuvos piliečių pamiršo,kaip kalbėjo apie kainas prie Lito.Kaip Litas buvo sakė, kainos didelės todėl, kad perka prekes ,maisto produktus eurais,kitose šalyse,todėl Lietuvoje negali būti pigiau,dabar euras yra Lietuvoje,tačiau kainos didesnės kaip kad kitur.Kada baigsis melas , afioros ,Lietuvoje ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS