Keičiasi rinkliava už įvažiavimą į Neringą | KaunoDiena.lt

KEIČIASI RINKLIAVA UŽ ĮVAŽIAVIMĄ Į NERINGĄ

Nuo liepos 3-osios autobusams virš 30 vietų didės įvažiavimo į Neringą rinkliavos dydis, taikomas vasaros sezono metu. Tokiems pokyčiams pritarimą išreiškė Neringos savivaldybės tarybos dauguma, skelbia savivaldybė pranešime žiniasklaidai.

Nuo birželio 1-osios iki rugpjūčio 31-osios šiai transporto priemonių grupei taikomas dydis didėja nuo 45 eurų iki 70 eurų už įvažiavimą į Neringą.

Pagrindiniu argumentu didinti įvažiavimo rinkliavą autobusams virš 30 vietų tapo poreikis tobulinti infrastruktūrą, skirtą šiais autobusais atvykstantiems turistams.

Klaipėdos valstybinam jūrų uostui priimant vis daugiau kruizinių laivų, gausėja vienadienių lankytojų, kurie į Neringą atvyksta autobusais. Kaip ne kartą pastebėjo turų į Neringą organizatoriai, viena didžiausių kurorto problemų – viešųjų tualetų trūkumas. Padidintas rinkliavos dydis leis spręsti šią problemą, dėmesį skiriant kokybei ir prieinamumui. Taip pat ieškoti sprendimų, siekiant padidinti autobusų stovėjimo vietų skaičių, spręsti kitus su kurortinės infrastruktūros vystymu susijusius klausimus.

Sprendimo projektas rengtas įvertinus tai, kad nuo birželio 1-osios įsigaliojus naujoms AB „Smiltynės perkėla“  teikiamų paslaugų įkainiams, ženkliai sumažėjo autobusų (virš 7 t., virš 30 vietų) persikėlimo keltais kaina. Neringos savivaldybei padidinus vietinę rinkliavą šiai transporto priemonių grupei, atvykimo į Neringą autobusais (virš 30 vietų) kaštai, palyginus su praėjusiais metais, išlieka mažesni.

Kiti vietinės rinkliavos už įvažiavimą  į Neringą dydžiai lieka galioti tokie patys. Neringos savivaldybė primena, kad nuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą yra atleidžiami asmenys, vykstantys tik su elektra varomomis transporto priemonėmis, pateikę transporto priemonės  registracijos liudijimą. Taip pat neįgalieji, turintys 0–25 proc. darbingumą su juos lydinčiais asmenimis, pateikę atitinkamą pažymėjimą ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS