Klaipėda – tarp renovacijos lyderių | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDA – TARP RENOVACIJOS LYDERIŲ

Uostamiestis yra vienas iš lyderių pagal renovuotų namų skaičių. Lietuvoje, vertinant šį rodiklį, Klaipėda yra ketvirta, o Vakarų regione – pirma.


 

Uostamiestis yra vienas iš lyderių pagal renovuotų namų skaičių. Lietuvoje, vertinant šį rodiklį, Klaipėda yra ketvirta, o Vakarų regione – pirma.

Aplinkos ministerijoje praėjusią savaitę vyko renginys, kurio metu pagerbti miestai, kuriuose per 2013–2015 m. laikotarpį buvo modernizuota daugiausia daugiabučių namų. Savivaldybių atstovams įteiktos padėkos.

Įvertinta ir Klaipėda, kurioje minėtu metu buvo atnaujinti 35 daugiabučiai namai. Lietuvoje uostamiestis pagal šį rodiklį užima ketvirtą vietą. Klaipėdą lenkia Ignalinos, Druskininkų ir Kauno miesto savivaldybės.

Ignalinoje minėtu laikotarpiu buvo rekonstruoti 62 namai. Tačiau Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda atkreipė dėmesį, kad šiam miestui dėl atominės elektrinės uždarymo buvo taikomos palankesnės renovacijos sąlygos – skiriamos didesnės kompensacijos.

Druskininkuose buvo renovuotas 41, o Kauno mieste – 39 namai.

"Jei nebūtų strigęs finansavimas, Klaipėdoje galėjo būti modernizuota daugiau daugiabučių namų. Uostamiesčio gyventojai nori imtis darbų. Žinoma, rezultatas tikrai džiugina", – tvirtino vadovas.

Klaipėda iš kitų šalies miestų išsiskiria ir tuo, kad renovacija daugiausia vykdoma pačių gyventojų iniciatyva, o ne per savivaldybę. Kituose miestuose populiaresnis pastarasis variantas.

L.Dūda džiaugėsi, kad praėjusią savaitę buvo užbaigti darbai Švyturio gatvės 8 name, kuris buvo renovuojamas per savivaldybę. Tai pirmasis toks namas. Pastatą valstybinė komisija pripažino tinkamu naudoti. Artimiausiu metu dar keli namai turėtų būti pripažinti tinkamais naudoti.

"Švyturio gatvės 8 name darbai truko apie aštuonis mėnesius. Pasisekė su rangovu", – tvirtino direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

galėčiau pasakyti daugiau

jog per paskutiniuosius 7-erius metus 1km spinduliu surenovuota tik 1-a mokykla.

dbd

Ar neatsibodo Klaipedos dienraščiui lysti į sub... miestą valdantiems liberalams?

gal atskleisit paslaptį?

kur tie renovuojamieji namai, pagal kurių kiekį pirmaujame lietuvoje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS