Kompensacijas gaus daugiau nuostolius patiriančių ūkininkų | KaunoDiena.lt

KOMPENSACIJAS GAUS DAUGIAU NUOSTOLIUS PATIRIANČIŲ ŪKININKŲ

  • 4

Dėl nuostolių kompensavimo galės kreiptis daugiau ūkininkų – nuo kitų metų bus galima kreiptis dėl kompensacijų ūkio pajamoms nukritus bent 20 proc., o ne 30 proc., kaip yra dabar. Tam trečiadienį pritarė Vyriausybė.

Žemės ūkio ministerijos teigimu, Žemės ūkio, maisto ir kaimo plėtros įstatymo pakeitimai leis užtikrinti žemės ūkio veiklos stabilumą ir efektyvesnį žemės ūkio veiklos rizikos valdymą ir gauti paramą palankesnėmis sąlygomis.

Parama skiriama siekiant paskatinti taikyti rizikos valdymo priemones, kurios padeda ūkininkams valdyti su jų žemės ūkio veikla susijusią ir nuo jų nepriklausančią gamybos bei pajamų riziką.

Šiuo metu parama iš valstybės biudžeto lėšų, Europos Sąjungos fondų lėšų skiriama tik tuo atveju, kai pajamos sumažėja daugiau nei 30  procentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

????

Tai NPD negalima didinti, biudžetas nesubalansuotas, ūkininkams reikia mokėti už nieką?

A

tai kodėl nemoka kompensacijų, dotacijų, žalių dyzelinų kitiems verslams, kurių pajamos nukrinta 20 proc,?????Kas per išskirtiniai tie ūkininkai????? Nesugebi - nedirbk, jokių kompensacijų šitiems išlaikytiniams, tik kainas moka kelti.

Super

Kaip valstybinės įmonės nemirtingas verslas taip ir ūkininkų verslai nemirtingi...klausimas tik kodel draudimas nepadeda? Ar nenori ar nenaudinga ar partija geriau duoda negu draudimas ar iš draudimo ir dar iš valdžios gauni ir visai super pelnas...?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS