Kovo mėnesį supirkta daugiau daržovių, tai lėmė ir karantinas | KaunoDiena.lt

KOVO MĖNESĮ SUPIRKTA DAUGIAU DARŽOVIŲ, TAI LĖMĖ IR KARANTINAS

Šių metų kovą Lietuvoje iš augintojų daržovių buvo supirkta daugiau, tam turėjo įtakos ir karantinas, nurodo Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

„Daržovių supirkimas šiemet buvo daug didesnis, nes 2019 metų pavasarį daržovių atsargos augintojų sandėliuose dėl prasto derliaus 2018 metais pasibaigė anksčiau. Taip pat didesniam bulvių ir daržovių supirkimui įtakos turėjo paskelbtas karantinas, nes gyventojai kurį laiką kaupė atsargas, todėl pirko daugiau, taip pat daugiau gamino valgyti namuose”, – teigiama centro leidinyje „Agrorinka”.

Anot leidinio, bulvių, skirtų vartoti šviežias, iš Lietuvos augintojų didmeninės ir mažmeninės prekybos ir kitose įmonėse kovą, palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, supirkta 39,26 proc. daugiau.

Nurodoma, kad perdirbti skirtų bulvių supirkta 27,03 proc. mažiau, nes nuo kovo vidurio paskelbus karantiną, buvo uždaryti darželiai, mokyklos, kavinės, restoranai, todėl sumažėjo perdirbtų bulvių poreikis.

Daržovių, skirtų vartoti šviežias, minimu laikotarpiu, palyginti su praėjusių metų kovu, supirkta 60,36 proc. daugiau. Svogūnų supirkimas padidėjo 6,4 karto, raudongūžių kopūstų – 5,36 karto, baltagūžių kopūstų – 78,72 proc., agurkų – 47,53 proc., morkų – 29,25 proc., salotų – 7,08 proc., svogūnų laiškų – 4,07 proc. Tuo metu burokėlių supirkimas sumažėjo 34,99 proc.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,kai tik pasiRODE SVOGUNIUKAI PREKYBOS CENTRE...

nusi PIRKAU suSODINAU i DEZUTES su ZEME ir isNESIAU i BALKONA...,dabar skinu SVOGUNU LAISKUS kaip isSAVO DARZO...,malonu SIELAI ir NAUDINGA KUNUI... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS