L. Linkevičius: Astravo AE paleidimas projektuojamas pagal rinkimų tvarkaraštį | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS: ASTRAVO AE PALEIDIMAS PROJEKTUOJAMAS PAGAL RINKIMŲ TVARKARAŠTĮ

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Astravo atominės elektrinės (AE) paleidimas formuojamas pagal Baltarusijos prezidento rinkimų datą.

„Šitas visas paleidimo procesas projektuojamas pagal rinkimų tvarkaraštį, o ne pagal saugumo reikalavimų įgyvendinimą, tai atsako į daugelį klausimų. Kad ir kaip čia būtų, ar šiomis dienomis, ar poryt, bet fizinis paleidimas nėra tas, apie kurį reikėtų kalbėti, nes yra dar energetinis ir komercinis paleidimai. Tam apie pusę metų dar gali praeiti laiko“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė L. Linkevičius.

„Fizinis daugiau technologinis paleidimas, jis negamina produkcijos šitas objektas ir reikalavimai galėtų būti ne tokie griežti, tačiau tam reikia stipriai ruoštis ir niekas nepašalino trūkumų, ir niekas neatsakė į klausimus, kurie buvo iškelti tarptautinių organizacijų, Europos Komisijos. Visa situacija išlieka, kokia ir buvo“, – kalbėjo jis.

Ministro teigimu, kol kas nėra aišku dėl Astravo AE ekonominio pagrįstumo.

„Akivaizdu, kad niekas neatsakė ir į klausimus, kaip ekonominis pagrįstumas šito projekto atrodo. (...) Pagal visus požymius matome, kad tai nėra ekonominis projektas, o geopolitinis. Šių santykių su Rusija kontekste, vargu, ar paleidimas objekto atrodys kaip šventė, man nelabai panašu į tai“, – sakė L. Linkevičius.

Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Dainius Gaižauskas sakė, kad Astravo AE fizinis paleidimas gali įvykti šį penktadienį.

Baltarusija 2 400 megavatų MW galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km. Jėgainę sudarys du 1 200 megavatų galios blokai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

buciau tavo vaiku

atsisakyciau tokio srutno tevo,tu išgama esi

zemaitoks

Tik tam tikros kvailiu kategorijos zmones kurie galvoja kad sutrukdis Astrovo elektrines paleidima.Bet supraskim ir jos,arteja rinkimai taireikia parodyti kad i seima vel susirinka durniu sutve.

bor

Šis nupenėtas meitėlis labai jau uoliai pučia dėdulės dūdų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS